Aleksander Barkov avasi heti pistetilinsä – Eeli Tolvaselta komea temppu NHL-avauksessa

Florida kuritti Joonas Korpisaloa – Eetu Luostarinen mukana maalitalkoissa 0:45
Florida kuritti Joonas Korpisaloa – Eetu Luostarinen mukana maalitalkoissa (Video: NHL.com).

Jääkiekon NHL-liigassa Seattle Krakenin suomalaishyökkääjä Eeli Tolvanen osui heti kauden avausottelussa, kun Seattle isännöi kotikaukalossaan St. Louis Bluesia. Ottelu oli kummankin joukkueen ensimmäinen tällä kaudella.

Pelin kaikki maalit tehtiin toisessa erässä. Seattle iski erän alkupuolella 2–0-johtoon. Ensimmäisen maalin teki Vince Dunn ja jälkimmäisestä vastasi Tolvanen upealla ohjauksellaan.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Erän loppupuolella St. Louis tuli tasoihin ja meni ohi tekemällä kolme maalia alle kahteen minuuttiin. St. Louisin maaleista kaksi oli Jordan Kyroun ja yksi Philip Brobergin käsialaa.

Ottelu päättyi St. Louisin 3–2-voittoon, eikä Seattle vieläkään saanut rikottua kauden avausotteluidensa kirousta. NHL:n mukaan Seattle ei ole koskaan voittanut kauden avauspeliään.

St. Louisin paidassa pelasi suomalaisista Kasperi Kapanen, mutta hän ei tehnyt pisteitä.

Mestaruusviiri kattoon ja voitto kotiin

Illan toisessa ottelussa hallitseva mestari Florida Panthers otti kotonaan voiton Boston Bruinsista lukemin 6–4.

Ennen ottelun alkua Floridan kotihallin kattoon nostettiin seremoniallisesti Stanley Cup -mestaruusviiri. Suomalaiskapteeni Aleksander Barkov kantoi Stanley Cup -pokaalin myös näyttävästi esille.

Itse ottelussa kaikki kolme Floridan suomalaishyökkääjää pääsivät heti kauden alussa pisteiden makuun. Eetu Luostarinen teki Floridan 2–0-maalin Anton Lundellin ja Sam Reinhartin syötöstä (video osumasta jutun yllä). Barkov syötti Floridan 3–1-maalin, jonka viimeisteli alivoimalla Reinhart.

Floridan paidassa pelannut puolustaja Niko Mikkola ei saanut nimeään pistetilastoihin.

Boston Bruinsin maalia vartioi ottelussa Joonas Korpisalo, joka torjui 29 kertaa.