Patrik Laineen vammalista on tyly – esiin nousee hämmentävä havainto

Viime yönä pahannäköisesti loukkaantunut Patrik Laine on kärsinyt viime vuosien aikana hurjan määrän loukkaantumisia, ja sen myötä hän on päässyt pelaamaan melko vähän.

Laineen loukkaantumislista alkaa olla jo murheellisen pitkä. Yhteensä Laine on pelannut kolmen edelliskauden aikana vain 129 ottelua, eli karkeasti puolet otteluista. Suomalainen on päässyt pelaamaan ehjän kauden viimeksi vuosina 2018-19, ja loukkaantumisten ja muiden syiden takia sen jälkeen väliin on jäänyt noin 40 prosenttia peleistä.

Viime kausi jäi vain 18 otteluun. Laine sai ensin aivotärähdyksen jo kauden neljännessä ottelussa, kun ruotsalaispelaaja Rasmus Andersson taklasi suomalaista päähän. Laine kuntoutui törkytempusta melko nopeasti, mutta ei mennyt kauaa, kun hän loukkaantui uudestaan.

Joulukuussa toinen ruotsalaispelaaja teloi suomalaista. Toronton William Lagesson horjutti Laineen laitaa päin, ja miehen solisluu murtui. Sen jälkeen Laine ei ole pelannut yhtään ottelua NHL:ssä, sillä hän hakeutui loukkaantumisen jälkeen pelaajayhdistyksen hoito-ohjelmaan mielenterveyshuolien takia.

Toissa kaudella Laine kykeni esiintymään 55 ottelussa, sillä hän kärsi kolme loukkaantumista. Ensin hän sai kyynärpäävamman heti kauden alussa. Kun hän pääsi takaisin askiin, ehti hän pelata vain seitsemän ottelua, kun hajosi vuorostaan nilkka, ja maalipyssy joutui olemaan sivussa monta viikkoa. Kausi päättyi lopulta murheellisesti, kun Laineen ojentajassa havaittiin vamma, eikä suomalainen suunnitelmistaan huolimatta päässyt mukaan kevään MM-kisoihin.

Kaudella 2021-22, Laine kiekkoili 56 ottelua. Sekin kausi alkoi heti epäonnisesti, kun hän kärsi vatsalihasvammasta. Kauden suurin takaisku tuli suru-uutisen muodossa. Laineen isä nukkui pois 54-vuotiaana, mikä oli suomalaispelurille kova kolaus, ja hän oli sivussa tapauksen takia pelikentiltä lähes kaksi kuukautta. Kauden takaiskut eivät loppuneet siihen, vaan huhtikuussa hän sai ylävartalovamman.

Kausi 2020-21 ei myöskään sujunut ilman loukkaantumisia. Hän kärsi ylävartalovammasta, ja otteluita kertyi ainoastaan 46 kappaletta. Kausi 2019-20 oli niin ikään rikkonainen. Laine kärsi  kahdesta alavartalovammasta, mutta sai silti pelattua 68 runkosarjaottelua, joissa syntyi tehot 28+35.

Laine loukkaantui viime yönä Montreal Canadiensin harjoitusottelussa Torontoa vastaan, kun hän sai iskun polveensa.Suomalaisen tilanne ei vaikuta hyvältä, sillä hän outui poistumaan hallilta kyynärsauvoilla.

Lue myös:

    Uusimmat