- - katkarapuja
- - chilipalkoja
- - vasikan maksaa
- - bataatti
- - Koskenlaskija -sulatejuustoa
- - leipäjuustoa
Aki Wahlmanin ja Pekka Allisen menu:
Muhennettuja katkarapuja tillin kanssa
- 100 g katkarapua
- 5 ruohosipulin vartta
- 1 oksa tilliä
- 1 dl smetanaa
Keitä smetanaa tilli -ja ruohosipulisilpun kanssa kasaan. Lisää lopussa katkaravut joukkoon, älä keitä!
Paistettua vasikanmaksaa ja chilihilloa
- 100 g vasikanmaksaa
- 1 vihreä chilipalko
- 1 rkl ruokosokeria
- 2 rkl valkoviiniä
Poista chilistä siemenet ja leikkaa pieniksi paloiksi. Sulata sokeri, lisää viini ja chilipalat, keitä 2 min.
Bataatti-perunarösti
- 200 g perunaa
- 200 g bataattia
- voita paistamiseen
Raasta juurekset, purista neste pois ja paista voissa rapeaksi. Käännä ja tarjoa maksan lisäkkeeksi.
Koskenlaskija-juustokeittoa
- 1 jauhoinen peruna
- 30 g Koskenlaskija-juustoa
- 1/2 sipuli
- 1 dl valkoviiniä
- 1 dl kuohukermaa
Freesaa sipuli. Lisää perunakuutiot, juusto ja liemet. Keitä 10 min, soseuta ja siivilöi tarjolle.
Leipäjuustoa Vanajanlinnan tapaan
- 1 leipäjuusto
- 1/2 dl konjakkia
- 1 rkl hunajaa
Kaikki saman lasiin ja kuumennus mikrossa 10 sek. Tämän jälkkärin jälkeen ei rattiin!!!!!!