Pekka Pouta: Hellettä pukkaa!

Viikonlopun aikana on aurinkoista, mutta sunnuntaina saadaan paikoittain sateita.

Perjantaiaamu on valjennut laajalti harmaana ja hiostavana Suomen yllä olevan lämpimän ja kostean ilmamassan vuoksi.

Perjantaipäivän ja -illan aikana luvassa on sadekuuroja, ja Itä-Suomessa ukkostaa. Lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosissa lähellä 25 astetta, pohjoisemmassa 15 - 20 asteen tuntumassa. Illan aikana saderintama väistyy Itä-Lapin kautta Venäjälle.

Lauantai on loppuviikon päivistä aurinkoisin, joskin Keski-Suomessa kuurosateet ovat todennäköisiä. Laajalti on myös helteistä ja lämpötilat kiipeävät etelässä jopa 27 asteeseen, pohoisessa 20 asteeseen.

Sunnuntain vastaisena yönä Suomen ylle saapuu uusi sadevyöhyke. Vettä sataa maan etelä- ja keskiosissa, Porin ja Lappeenrannan välisellä akselilla.

Pohjois-Suomessa ja Lapissa sunnuntai on aurinkoinen ja kesäinen päivä.

Sateista ja kosteudesta huolimatta myös sunnuntain sää on lämmin, lämpötilan säilyessä 20–25 asteen välillä kautta maan.

Seuraavalla viikolla epävakaista

Viikon vaihtuessa lämmin sää jatkuu, ja helteet ovat mahdollisia etelässä.

Sunnuntainen saderintama siirtyy maanantain aikana Suomen yli pohjoiseen. Viikon edetessä saadaan kuitenkin myös uusia sateita, ja vettä tulee lähes päivittäin ympäri maata.

Kuukausiennusteen mukaan ensi viikko on keskimääräistä kosteampi ja lämpimämpi. Etenkin Länsi-Suomessa on tyypillistä sateisempaa, ja Lapissa keskimääräistä lämpimämpää ilmaa.

Lue myös:

    Uusimmat