Pekka Pouta: Helteet vaihtuvat märkiin yllätyksiin "missä päin vaan" – Grönlannista saapuva häiriö vielä iso mysteeri

Loppuviikosta odotetaan lämmintä ja helteistä lähes koko maahan, mutta muuten sää on vaihtelevaa.

Yhä on luvassa lämmintä, mutta muutoin loppuviikosta odotetaan "kahtiajakoista", MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta arvioi.

– Tässä torstaina ja perjantaina sateet ovat paljolti tässä länsiosassa maata, perjantaina sateet leviävät vähän enemmän keskiosaan. Siitä eteenpäin kuurosateet voivat yllättää missä päin vaan.

Torstaina enimmät sateet ovat Tampereen seudulta länttä kohti, pääkaupunkiseutu on poutainen ja lähellä rantaviiva voi ukkostaa.

Idässä on puolestaan tyyntä ja lämpötila kohoaa miltei 30 asteeseen. Myös Lappi on heikkotuulinen ja kuuma, Pouta kertoo.

Käsivarren seudulla ja Torniojokilaaksossa on puolestaan ukkosmahdollisuus.

Perjantaina idässä voi olla jälleen lähes 30 asteen helteitä, mutta myös kuurosade voi yllättää.

Lauantaina kuurosateen ripe siirtyy puolestaan itärajalle.

Maanantaina matalapainetta

Varsinkin viikonvaihde ja alkuviikko näyttävät varsin epävakaisilta ja sunnuntain sääkartta on jo huomattavasti epävarmempi.

– Sieltä nousee kuuroherkkiä alueita Suomea kohti ja tällä hetkellä vaikuttaa, että kaksi kuuroherkkää vyöhykettä sunnuntaina on. Toinen Länsi-Lapista kohti Pohjois-Karjalaa, toinen maan keskiosista maan eteläosiin.

Tästä huolimatta erityisesti idässä aurinko paistaa ja lämpötila voi olla miltei 25 asteessa. Sunnuntaina viileimmät alueet löytyvät lännestä.

– Siitä eteenpäin on aika hankalaa sanoa mitään, nimittäin matalapaine on nousemassa Suomea kohti maanantaiksi.

– Tällä hetkellä se on vain pienen pieni säähäiriö Grönlannin seutuvilla. Eli siihen liittyy vielä hyvin paljon epävarmuuksia, mutta ensi viikolla loppuviikkoa kohti jälleen poutaantuu.

Lue myös:

    Uusimmat