Pelaako tähtipelaaja SM-liigan finaaleissa loukkaantuneena? Petteri Sihvosella omat epäilyksensä: "Pudonnut kuvasta"

Liigaviikko: Pelicans Ryan Lasch edellä finaalisarjan tähtipelaajien vertailussa – ”Tohdin epäillä vammaa, on pudonnut kuvasta” 3:57
Liigaviikko: Pelicans Ryan Lasch edellä finaalisarjan tähtipelaajien vertailussa – "Tohdin epäillä vammaa, on pudonnut kuvasta"

Keihin pelaajiin katseet kohdistuvat jälleen perjantaina, kun SM-liigan finaalit saapuvat neljänteen otatukseen? Petteri Sihvonen perkaa joukkueiden tähtiosaston alisuoriutujat.

Lahtelaisten kultakypärä Ryan Lasch on ollut SM-liigan pudotuspeleissä arvossaan ja osoitti ratkaisukykyään kolmannessa finaaliottelussa, kun kanadalaishyökkääjä rakenteli Pelicansin voittomaalin.

– On ollut ihan loistava, MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen ylistää Liigaviikko-ohjelmassa.

Lasch ei ole mättänyt hurjia tehoja, mutta on onnistunut takomaan syöttöpisteen jokaisessa kolmessa finaalissa toistaiseksi.

Sen sijaan Tapparan kultapotta Anton Levtchi ei ole esiintynyt edukseen viime aikoina.

– Epäilen, että Levtchillä täytyy olla vamma tai sitten kyse on siitä, että pleijareissa pelitila vähenee, Sihvonen tuumii.

Asiantuntijan mukaan Levtchi saattaa pudotuspeleissä myös kärsiä Tappara-valmentaja Rikard Grönborgin pelitavasta, joka ei parhaalla mahdollisella tavalla tue taitoniekan ominaisuuksia.

– On pudonnut kuvasta, Sihvonen lataa.

Levtchi on summannut pudotuspeleissä yhteensä tehot 5+5, mutta ei ole tehnyt pistettäkään viimeisessä kuudessa ottelussa.

Sihvosen mukaan Tapparan nimivahvasta miehistöstä pudotuspelien kriittisimmillä hetkillä samanlaista hyytymistä on näkynyt myös Petri Kontiolan, Carter Camperin ja osittain myös Nick Halloranin otteissa.

Oma sanansa Sihvosella on sanottavanaan myös Pelicansin taitoniekasta Juhamatti Aaltosesta, joka on ollut pahimmillaan kuin "riesa omalle joukkueelleen".

Millainen muutos Aaltosessa kolmannessa finaalissa nähtiin? Katso Petteri Sihvosen arviot SM-liigafinaalien ratkaisupelaajista artikkelin yllä olevalta videolta!

SM-liigan neljäs finaali pelataan perjantaina Lahdessa kello 18.30 alkaen. Tappara johtaa ottelusarjaa ennen ottelua voitoin 2–1. MTV3 ja MTV Katsomo näyttävät ottelun suorana.

Lue myös:

    Uusimmat