Liigaviikko: Aaltonen, Savinainen ja Kontiola mainittu – liigafinaalien konkaritähdet nostettiin esiin kriittisessä valossa

SM-liigan finaaleissa tähtien mittelö: Kenestä tulitukea Ryan Laschille ja Anton Levtchille? 2:47
SM-liigan finaaleissa tähtien mittelö: Kenestä tulitukea Ryan Laschille ja Anton Levtchille? Liigaviikko kertoo.

MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen pureskeli tuoreessa Liigaviikko-ohjelmassa sitä, mistä löytyvät SM-liigan finaalisarjassa Tapparan ja Pelicansin tärkeimmät ratkaisijat kultakypärien takaa.

Runkosarjan pisterohmut Tapparan Anton Levtchi ja Pelicansin Ryan Lasch ovat johtaneet joukkojaan komeasti myös kevään pudotuspeleissä. 

SM-liigan taitavimpiin kuuluvat hyökkääjät iskevät nyt vastakkain finaaleissa. He ovat keskenään yksi taistelupari, mutta vielä tärkeämpää on vertailu heidän takanaan: kumpi joukkueista ja ketkä pelaajat tuottavat enemmän tehoja kultakypärien takana? 

– Levtchi on ollut jännä pelaaja tällä kaudella. Hän on välillä niin kuin semmoinen yksinäinen sankari, joka pelastaa. Lasch ehkä turvaa enemmän ketjutovereihinsa, Sihvonen analysoi. 

Kun puhe siirtyy tähtien takana oleviin pelaajiin, joilla olisi vielä varaa lisätä panostaan, Sihvonen pudottelee todella kovan luokan nimiä – esimerkiksi Pelicansin Juhamatti Aaltosen, joka saa myös erikoistilanneaikaa lahtelaisten kakkosylivoimassa. 

– Aaltosen pitäisi ehkä ampua vähän enemmän, Sihvonen ohjeistaa.

Mikä on hidastanut keväällä Tapparan Petri Kontiolaa ja Veli-Matti Savinaista? Sihvonen kertoo mielipiteensä tästä sekä pureskelee lisäksi muun muassa Pelicansin "jarruketjun" roolia finaalisarjassa yllä olevalla videolla. Alla Liigaviikon finaaliennakkojakso kokonaisuudessaan.  

Liigaviikko: Uusiutuva Tappara ja rohkea Pelicans – SM-liigan finaaleissa kohtaavat kaksi loistavasti johdettua seuraa 23:24
Liigaviikko: Uusiutuva Tappara ja rohkea Pelicans – SM-liigan finaaleissa kohtaavat kaksi loistavasti johdettua seuraa.

Lue myös:

    Uusimmat