Pelastaako tämä seikka Valtteri Bottaksen ajopaikan? ”Hänellä on iso vaikutus siihen, kuka ajaa Mercedeksen toista autoa”

Valtteri Bottaksella on kuskisopimus kaudesta 2021 Mercedeksen F1-tallin kanssa. Siitä huolimatta arvuuttelu suomalaisen ajopaikasta on käynyt kiivaana siitä lähtien, kun Lewis Hamiltonia tuurannut George Russell osoitti kykynsä Bahrainin kilpailussa sunnuntaina.

C Moren F1-selostaja Niki Juusela sanoo MTV Uutiset Liven haastattelussa, että halutessaan Mercedes pääsisi Bottaksen sopimuksesta eroon varsin helposti.

– Jos (kauden viimeisessä kilpailussa) Abu Dhabissa Russell ajaa ja voittaa 20 sekunnilla, aina on klausuuli olemassa, että voidaan sopimus ostaa ulos.

Juusela ei kuitenkaan usko, että Bottas joutuu lähtemään kesken sopimuskautensa. Yksi merkittävä tekijä tässä palapelissä on tallikaveri Lewis Hamilton. Hamiltonilla itsellään ei vielä ole sopimusta tulevalle kaudelle, mutta sen syntymistä pidetään vain ajan kysymyksenä.

Seitsemännen maailmanmestaruutensa varmistanut britti tulee hyvin toimeen Bottaksen kanssa, eikä tämä aseta Hamiltonille liiallista haastetta.

– Hamiltonilla on valttikortti käsissään. Hänellä on iso vaikutus siihen, kuka ajaa Mercedeksen toista autoa.

Nuori ja nälkäinen Russell voisi asettaa Hamiltonille turhan kovan haasteen. Samalla tallin yhteishenki voisi rikkoutua. Mercedeksellä on tuoreessa muistissa Bottasta ennen Mercedeksellä ajaneen Nico Rosbergin ja Hamiltonin välien tulehtuminen.

– Hamilton ei halua tähän tilanteeseen, Juusela sanoo.

– Mercedeksellä koheesio on ollut varsin toimiva niinä vuosina, kun Bottas on siellä ajanut. On oltu tosi tyytyväisiä siihen panokseen ja rooliin, mikä Bottaksella on ollut tallissa.

Yllä olevalla videolla Juusela ruotii Mercedeksen kuskitilannetta ja visioi, missä vaiheessa talli nostaa George Russellin vakikuljettajakseen.

Lue myös:

    Uusimmat