Pelicansin häkellyttävä voittoputki jatkuu – Ilves kaatoi HIFK:n jättiyleisön edessä

Upea ilmaveivi! Pelicans-taiturilta huikeaa taituruutta 1:21
Aatu Jämsenin ilmaveivi uppoaa Tapparan verkkoon.

Pelicans jatkoi huimaa voittoputkeaan SM-liigassa, kun se kaatoi Tapparan kotonaan maalein 42. Voitto oli Pelicansille jo kahdeksas peräkkäinen.

Pelicans taittoi Tapparan siltaan heti ensimmäisessä erässä, kun se takoi taululle 30-lukemat. Maaleista vastasivat Patrik Carlsson ja Aatu Jämsen, joka osui kahdesti. Erityisesti Jämsenin 20-maali säväytti. Nuorukainen nimittäin ohitti Eetu Randelinin Tapparan maalilla tyylipuhtaalla ilmaveivillä.

Voit katsoa Jämsenin ilmaveivin pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Jos oli avauserä Jämsenin näytöstä, nousi toisessa erässä esiin Tapparan Anton Levtchi. Levtchi iski kaksi maalia 34 sekunnin välein ja nosti Tapparan takaisin voittokamppailuun.

Kolmannessa erässä Pelicansille tarjoiltiin lopullisen ratkaisun avaimia, kun Tapparan Carter Camper taklasi Jämseniä ulosajon arvoisesti. Tuomaristo mätkäisi Tappara-tähdelle videotarkistelun jälkeen 5+20 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Pelicans ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa.

Voit katsoa Camperin taklauksen alla olevalta videolta.

Tappara-tähti lensi suihkuun – Pelicans-taituri verisenä vaihtopenkille 3:53

Ottelun lopullisen ratkaisun laukoi reilu minuutti ennen loppua Miika Roine, joka osui tyhjään maaliin Tapparan hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia.

Pelicans nousi voitollaan 72 pisteeseen ja on sarjataulukossa viidentenä. 79 pisteen Tappara putosi piikkipaikalta kakkoseksi.

Ilves sarjakärkeen HIFK-voitolla

Kärkipaikan Tapparalta riisti paikalliskilpailija Ilves, joka isännöi HIFK:ta Tampereella yli 12 000 katsojan edessä. HIFK poistui ottelusta tyhjin käsin, eikä ole edelleenkään voittanut kertaakaan Nokia Areenalla.

Ottelu ratkesi kolmannen erän alussa, kun Ilveksen Eetu Päkkilä nakkasi kiekon verkkoon 2–1-maalin merkiksi vain 30 sekunnin pelin jälkeen.

Tasaisen kamppailun viimeisen niitin lakasi Ilveksen Eemeli Suomi tyhjään maaliin. Loppunumerot siis 3–1.

Ottelu oli Ilvekselle viikon ainoa. Se on voittanut nyt viidestä edellisestä ottelustaan kolme. HIFK:n viikko oli vaisuhko. Se hävisi kotonaan keskiviikkona SaiPalle mutta kaatoi eilen Ässät.

HIFK putosi tappionsa myötä sarjataulukossa kolmanneksi. Kotonaan Sportin maalein 4–1 kaatanut Jukurit nousi 73 pisteeseen ja samassa pistemäärässä olevan helsinkiläisryhmän edelle useamman kolmen pisteen voittonsa ansiosta.