Pep Guardiola pilasi jalkapallon, ilvehtii italialaislegenda: "En löytänyt seuraa neljään vuoteen"

Italian maajoukkueen ja Bayern Münchenin entinen tähtihyökkääjä Luca Toni vitsaili Pep Guardiolalle, että Manchester Cityn mestariluotsi pilasi vallankumouksellisella pelityylillään niin jalkapallon, kuin hänen uransa.

Guardiola tapasi italialaislegendat Tonin ja Roberto Baggion viinilasillisen äärellä ravintolassa Lombardissa. Kaikkia kolmea ex-pelaajaa yhdistää Brescia, sillä jokainen heistä on pelannut seurassa jossain vaiheessa uraansa.

Tonilla oli kuitenkin kana kynittävänä legendaarisen katalonialaisvalmentajan kanssa. Tonin mukaan Guardiolan pelitapa Barcelonassa, jossa hän käytti Lionel Messiä valeysinä, aiheutti italialaiselle vaikeuksia löytää itselleen töitä ennen eläkkeelle jäämistä.

– Pep, sinä pilasit jalkapallon! Valeysin takia en löytänyt seuraa neljään vuoteen. Oikeasti, Toni vitsaili julkaisemallaan videolla, jossa Guardiola nauraa taustalla.

– Voitko sanoa, että käytit valeysiä vain Messin kohdalla? Pidätkö edes [klassisista] keskushyökkääjistä?

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Guardiola puolusti kuitenkin itseään ja huomautti, että hän pelaa nyt vanhanaikaisella hyökkääjällä norjalaistähti Erling Haalandin muodossa.

– Minulla on nyt sellainen! Haaland, 60 maalia! Voitimme triplan hänen kanssaan, mutta keskushyökkääjien on oltava hyviä! Ymmärrätkö? Guardiola nauroi.

Toni hyväksyi Guardiolan selityksen.

– Hyvä on, mutta lopeta nyt jo näiden valeysien kanssa. Isot keskushyökkääjät ovat parempia.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Toni voitti maailmanmestaruuden Italian kanssa vuonna 2006, minkä lisäksi hän juhli muun muassa kahta Bundesliigan mestaruutta Bayernissa ja yhtä Serie A:n voittoa Juventuksessa.

Toni edusti pelaajaurallaan myös AS Romaa, Genoaa ja Fiorentinaa, jonka riveissä hän pokkasi Euroopan kultaisen kengän tehtyään 31 maalia kaudella 2005-06.

Lue myös:

    Uusimmat