Pernilla Böckerman avoimena ajatuksistaan bikini fitness -urheilua kohtaan: "En suosittele yhtään kellekään"

Bikini fitnessin maailmanmestari Pernilla Böckerman ei kannusta lajin pariin 2:45
Katso videolta Pernilla Böckermanin mietteet fitness-urheilusta.

Bikini fitnessin MM-kultaakin voittanut Pernilla Böckerman muistelee hyvällä omia aikojaan lajin parissa, mutta kehottaa ihmisiä harkitsemaan tarkkaan, mikäli mielivät sitä treenaamaan.

Somevaikuttaja ja yrittäjä Pernilla Böckerman ilmoitti vuoden alussa, ettei aio palata enää bikini fitness -lavalle. Böckerman ehti voittaa fitness-urallaan muun muassa junioreiden maailmanmestaruuden vuonna 2021. 

Sunnuntaina 6. lokakuuta Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman urheiluteemaista lähetystä seuraamaan tullut Böckerman kertoi MTV:n haastattelussa, ettei haikaile lajin pariin.  

– On ihanaa, että fitness on nyt historiaa. Siitä jäi hyvä fiilis, mutta se oli hyvä jättää taakse tuossa kohtaa. Sain lajilta mitä halusin, Böckerman kommentoi. 

Entinen fitnesstähti kertoo, ettei hänen oma suhtautumisensa lajiin ole juurikaan muuttunut fitnesskuplan puhkeamisen jälkeenkään. Hän summaa, että lajin harrastaminen on järkevää, mikäli siihen lähtee oikeista syistä. Mikäli perusteet lajin pariin pyörivät esimerkiksi ulkoisissa seikoissa, hän kannustaa harkitsemaan uudelleen.

– Jos hyppäät lajin pariin ilman minkäänlaista taustaa, huonolla valmennuksella, niin se on todella vaarallista, ja sitä en suosittele kenellekään, Böckerman sanelee. 

– Enkä muutenkaan suosittele yhtään kellekään sitä lajia. Tämähän on tosi ristiriitaista, että sanon näin, vaikka olen ollut lajin parissa monta vuotta, mutta en sitä suosittele, hän jatkaa. 

Böckerman alleviivaa hyvän valmentajan merkitystä, mikäli lajin pariin kuitenkin mielii. Hän mainitsee myös fitness-urheilun vaativan lujaa mentaalista puolta, koska menestyksen mittapuuna toimivat pelkästään ulkoiset tekijät. 

Tavoitteena uusi maailmanmestaruus 

Vaikka Pernilla Böckerman jätti taakseen fitness-kilpailut, on tavoitteet asetettu yhtä korkealle uudessa lajissa. Böckerman kertoi MTV:n haastattelussa keskittyvänsä nyt täysin sisäsoutuun. 

– On ollut ilo siirtyä täysin sisäsoutuun. Se on fyysinen laji, mutta ei mitenkään ulkonäkökeskeinen. En halua sitä, että kehoni on enää minkäänlainen mittari ulkoisesti, vaan se ratkaisee mitä voin kehollani tuottaa fyysisesti, hän sanoo. 

Böckerman tähtää kilpailemaan vuonna 2025, tavoitteenaan sisäsoudun MM-kilpailut. 

Tanssii Tähtien Kanssa sunnuntaisin klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat