Perttu Hyväriselle komea potti dramaattisen kaatumisen jälkeen – Ristomatti Hakola säväytti

Iivo Niskanen ei jaksanut 20 kilometrin lopputaistossa, mutta suomalaiset Perttu Hyvärinen ja RIstomatti Hakola iskivät tiskiin komeat suoritukset.

Kisa ratkaisiin loppukirissä, jossa Perttu Hyvärinen taipui parhaana suomalaisena kuudenneksi. Ristomatti Hakola lykki myös samassa ryhmässä ja hänen lopullinen sijoituksensa oli yhdeksäs.

Hyvärinen jäi kisan voittaneelle Norjan Erik Valnesille 2,2 ja Hakola 2,7 sekuntia.

Perttu Hyvärisen kisa alkoi dramaattisella kaatumisella, mutta suomalainen onnistui kokoamaan itsensä loistavasti. Hyvärinen hävisi rytäkässä muutamana sekunnin, mutta se ei näkynyt suomalaisen matkavauhdissa.

Hyvärinen latasi matkalla olleisiin kirimaaleihin komeat kirit. Hyvärisen satsaus palkittiin, sillä hän sai 27 maailmancup-pistettä kahdesta kirimaalista. Sen lisäksi kuudennesta sijasta rapsahti 75 pistettä, joten Hyvärisen saamat yhteispisteet olivat komeat 102.

Hakola tuli loppusuoralle hyvistä asemista, mutta kaistan valinta meni pieleen. Hakola olisi voinut taistella jopa palkintokorokepaikasta, mutta joutui väistelemään muita, ja taisteli itsensä lopulta yhdeksäntenä maaliin.

Iivo Niskanen oli lopulta kisan 11:s. Niskanen piti hyvää vauhtia kisan toisella sekä viimeisellä kierroksella, millä sai pehmitettyä usean ennakkosuosikin kirikykyä. Esimerkiksi Johannes Kläbo jäi kisassa sijalle 17 ja maailmancupia johtava Harald Amundsen sijalle 14.

Norjalaiset ottivat siitäkin huolimatta neloisvoiton. Valnesin takana Martin Löwström Nyenget oli toinen, Pål Golberg kolmas ja Mattis Stenshagen neljäs.

Suomalaisista Arsi Ruuskanen oli 18:s, Lauri Vuorinen 24:s ja Markus Vuorela 27:s.