Perussuomalaisten puheenjohtajaksi pyrkivä Riikka Purra vaatii julkisen sektorin leikkauksia talouden tasapainottamiseksi

8:01img
Katso video: Riikka Purra kertoi linjauksiaan keskiviikkona Uutisaamussa
Julkaistu 14.07.2021 16:55

Elisa Husu

elisa.husu@mtv.fi

Perussuomalaisten puheenjohtajaksi elokuussa pyrkivä Riikka Purra kertoo MTV:n Uutisaamussa puolueen olevan hänen johdollaan valmis karsimaan julkista sektoria voimakkaasti, jotta Suomen taloutta saadaan tasapainotettua.

– Tämä on yksi tärkeimmistä periaatteistamme. Me puhumme priorisoinnista, eli meidän on kyettävä taloudellisesti vaikeina aikoina päättämään ne tehtävät, jotka ovat julkiselle taloudelle tärkeimpiä ja oleellisimpia.

– Meidän mielestämme ne tehtävät liittyvät kansalaisten turvallisuuteen ja hyvinvointiin, Purra toteaa.

Purran mukaan nykyisessä taloustilanteessa kehitysapua voidaan pitää turhana tehtävänä.

– Me maksamme kehitysapua 1,2 miljardia vuodessa velaksi. Onko se oikein, että otamme velkaa, jota maksetaan jonnekin muualle? Vai olisiko syytä, että koronakriisistä toipuessa ja tässä taloustilanteessa kykenisimme asettamaan prioriteetteja?

– Meidän prioriteettimme ovat Suomessa ja suomalaisissa. Meillä on täälläkin riittävästi kohteita, joihin voisimme laittaa rahaa enemmän, Purra toteaa.

Toisena asiana hän mainitsee EU:n elvytyspaketin.

– EU:n elvytyspakettiin laitetuilla miljardeilla tuemme Etelä-Euroopan lyhyempää työviikkoa. Mikäli tällaista politiikkaa tehdään elvytysrahoilla, niin Suomi on maksamassa sitä.

Purran mukaan myös maahanmuutosta on saatavissa merkittäviä säästöjä.

Perussuomalaiset valitsee elokuussa uuden puheenjohtajan. Kisaan on ilmoittautunut Purran lisäksi Sakari Puisto.

Purran mukaan hänen ja Jussi Halla-ahon välillä ei ole juuurikaan eroa linjoissa.

– Minun ja Halla-ahon välillä ei ole mitään merkittävää eroa. Toki painotukset voivat olla hiukan erilaisia, itse katson asioita ehkä hieman laajemmin.

– Edelleen haluaisin, että perussuomalaiset kykenisivät paremmin perustelemaan, miksi puolue on jotakin mieltä, esimerkiksi maahanmuuttopolitiikassa, Purra sanoo.

Korostaa kansallismielisyyttä

Purran nousu perussuomalaisten puheenjohtajaksi saattaisi edesauttaa puoluetta hankkimaan uusia äänestäjiä myös naisista. Purra ei ota vahvaa kantaa sukupuolensa merkityksestä puheenjohtajakisassa.

-Tietysti sukupuoleen liitetään hyvin monenlaisia odotuksia ja toiveita, ehkä myös uhkiakin. Tällä hetkellä puolueiden puheenjohtajissa on paljon naisia, mutta itse ajattelen politiikassa enemmän strategisesti. Itse en kykene näkemään ongelmia sukupuolessani, Purra sanoo.

Purra toistaa Jussi Halla-ahon tavoin, ettei puolue asetu talouspolitiikassaan perinteiselle vasemmisto-oikeisto-akselille. Yksittäisissä asiakysymyksissä näin voidaan Purran mukaan tehdä, mutta yleisesti hän luonnehtii puolueen politiikkaa kansallismieliseksi.

– Olemme kansallismielinen puolue, jonka vastapari on globalismi, Purra sanoo.

– Talouspolitiikassa emme yleisesti näe esimerkiksi työnantajien ja työntekijöiden oikeuksia tai etuja vastakkaisina asioina.

Purra haluaa Suomeen yritysmyönteistä elinkeinopolitiikkaa, joka kannustaa yrityksiä investoimaan ja palkkaamaan henkilöä. Ilmastotoimet eivät Purran mukaan saa olla niin kunnianhimoisia, että sillä on kokonaiskuvassa negatiivinen vaikutus yritystoimintaan.

Tuoreimmat aiheesta

Perussuomalaiset