toim. Kati Nappa
Vieraana keittiömestari Timo Taipale ravintola Safkasta Helsingin Kruunuhaasta
Pestopastaa
tagliatellea tai muuta pastaa
vettä, suolaa, loraus öljyä
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Pesto
2 ruukkua (40 g) basilikaa
1 ruukku (20 g) persiljaa
1 kpl valkosipulinkynsi
1 dl raastettua parmesaania
2 rkl aurinkokuivattua tomaattia hakkeluksena
lohko (20 g) kirpeää omenaa kuutioina
1 rkl paahdettuja pinjan siemeniä
1,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
Nypi basilikasta lehdet ja nosta ne ja persiljan lehdet monitoimikoneen kulhoon.Surauta hienoksi. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Sekoita pestoa sopiva määrä pastan joukkoon, joko kasarissa tai pöydässä lautasella. Pesto säilyy runsaan viikon jääkaapissa. Pestokastike sopii hyvin pakastettavaksi sopivina kerta-annoksina.
Timo suosittelee pestopastan kanssa unkarilaista Jose Bockin Harslevelu valkoviiniä