Petteri Sihvonen täysin hämillään Jukka Jalosesta – ei voi uskoa silmiään: "Leijonia vedetään höplästä!"

Tulosruutu: Leijonat kaatoi Sveitsin, Jukka Jalonen tyytyväinen turnauksen kehityskäyrään

MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen ihmettelee kovin sanoin sitä, millaista jääkiekkoa Suomen miesten maajoukkue pelaa tällä hetkellä.

Leijonat onnistui katkaisemaan neljän ottelun mittaisen tappioputkensa, kun se kaatoi sunnuntaina Sveitsin jatkoajalla lukemin 4–3.

MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen ei ollut vakuuttunut näkemästään.

– Sveitsi-peli oli kehno, Ruotsia yksi hyvä erä ja Tshekkiä vastaan kehno peli. Koko Sveitsin EHT-turnaus meni Suomelta enemmän ja vähemmän vihkoon, Sihvonen summaa.

Sihvonen on pahasti hämillään siitä, mitä hän on nähnyt jo tovin ajan Leijonilta.

– Olen tuntenut Jukka Jalosen lätkän eri rooleissa jo 23 vuoden ajan. En enää tunnista tätä Leijonien peliä Jukka Jalosen jääkiekoksi, Sihvonen ihmettelee.

– On karkuria, repivää hyökkääjää, ylijuoksua, levotonta kiekkokontrollia ja niin edelleen. Asiat eivät ole olleet kunnossa kevään 2022 maailmanmestaruuden jälkeen. Koko viime kausi oli yhtä tervanjuontia. Vastustajat ovat alkaneet pelata niin, kuten Suomi on ennen pelannut. Leijonat on taas ikään kuin palannut 1990-luvun lätkään. Kohta Leijonat on vastahyökkäysjoukkue – jos sitäkään.

– Hämmentää, Sihvonen myöntää.

Sihvonen uskoo, että Leijonat on yrittänyt löytää ”jotain uutta”, kun vastustajat ovat alkaneet matkimaan Suomen pelitapaa.

– Kaikki nuo repivät jutut, ylijuoksut sun muut ovat sellaista lätkää, millä ei vaan pärjätä. Leijonien pelissä on tapahtunut valtava keikkaus. Jalonen veti ennen muita höplästä, mutta nyt se on toisin päin. Leijonia vedetään höplästä! Sihvonen painottaa.

Sihvosen mukaan valloillaan oleva tilanne on johtanut siihen, että yksilöiden on vaikea antaa kunnon näyttöjä kevään MM-kisoja ajatellen.

– Jalosen lätkään on kuulunut se, että aina pelataan aika lailla samalla tavalla, mutta pelien sisälle saatetaan hakea pieniä nyansseja. Nyt taas on havaittavissa vähän sitä samaa, mitä tapahtui viime kevään MM-kisoissa, kun Leijonat alkoi viljellä ränniavauksia. He totesivat itsekin, että eiväthän nuo toimi ja että ne olivat epätoivoisia yrityksiä. Nyt ollaan pisteessä, missä Leijoniin tuodaan paljon uusia pelaajia, mutta heidän on vaikea säväyttää, koska Leijonien pelistä ei nyt tule kunnon peliotetta, eikä itseluottamusta. Kun niitä ei ole, tulee virheitä. 

– Isot haasteet ovat edessä, jos näin jatketaan. Toki, kyllä Jalosen ura kestää sen, jos kahdet viimeiset MM-kisat menevät ihan miten sattuu. Mutta olen silti hyvin hämmentynyt tästä, Sihvonen päättää ihmettelynsä.

Lue myös:

    Uusimmat