- (24 kpl)
- Pohja:
- 2 munaa
- 1 dl öljyä tai juoksevaa margariinia
- 1 dl maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl vehnäleseitä
- 3 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl valkosipulijauhetta
- Täyte:
- 5 - 6 dl esikäsiteltyjä hienonnettuja sieniä (suppilovahveroita, sekasieniä, tatteja, kantarelleja yms.)
- 1 purjo
- 100 g valkosipulista tuorejuustoa
- 2 - 3 dl juustoraastetta
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 0,5 dl silputtua persiljaa
- n. 1 tl suolaa
- 20 kokonaista viherpippuria
- Pinnalle koristeeksi:
- punaista paprikaa, persiljaa ja juustoraastetta
- 1. Valmistele ensin täyteaineet. Halkaise purjo, huuhdo ja leikkaa pituussuunnassa muutamaan osaan sekä siitä edelleen poikittain leikaten silpuksi. Anna purjosilpun pehmetä mikrossa täydellä teholla 2 minuuttia.
- 2. Haihduta pannulla sienisilpusta kosteus koko ajan sekoittaen, älä ruskista. Ota pannu liedeltä ja sekoita joukkoon tuorejuusto, anna jäähtyä sen aikaa kun valmistat taikinan.
- 3. Valmista taikina. Vatkaa kevyesti munien joukkoon öljy ja maito.
- 4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne nesteen joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
- 5. Käytä silikonista valmistettua tai metallista muffinipeltiä tai levitä paperiset muffinivuoat pellille leivinpaperin päälle kaksinkertaisina.
- 6. Annostele hieman kukkurainen ruokalusikallinen taikinaa kuhunkin syvennykseen. Levitä lusikalla niin, että keskelle muodostuu pieni syvennys.
- 7. Sekoita sienien joukkoon purjosilppu, juustoraaste, vehnäjauhot, silputtu persilja sekä suola ja huhmaressa hienonnetut viherpippurit. Jos sienet ovat suolasieniä lisää suolaa vain tarvittaessa.
- 8. Annostele noin ruokalusikallinen täyteseosta taikinan päälle.
- 9. Koristele pinta pienillä muoteilla paprikasta otetuilla kuvioilla tai leikkaa paprika veitsellä kuvioiksi. Ripottele päälle persiljasilppua ja juustoraastetta.
- 10. Paista leivonnaisia 200 asteessa uunin alaritilätasolla 15-20 minuuttia.
Vinkit:
* Voit käyttää myös tuoreita herkkusieniä 350-400 g. Leikkaa herkkusienet silpuksi ja haihduta pannulla niistä ylimääräinen neste koko ajan sekoittaen, älä ruskista. * Korvaa halutessasi osa vehnäjauhoista grahamjauhoilla esim. 2 dl vehnäjauhoja ja 1 dl grahamjauhoja, jätä silloin leseet kokonaan pois. * Voit myös käyttää vehnäleseiden asemesta ruis- tai kauraleseitä.
- Toim. Kaarina Roininen