Uudistuneessa alkoholilainsäädännössä annettiin pienpanimoille mahdollisuus hakea lupaa ulosmyyntiin. Jos panimo tuottaa vuodessa alle 500 000 litraa alkoholijuomia, se voi hakea lupaa niin sanotun käsityöläisoluen ulosmyyntiin aluehallintovirastolta. Suoraan panimolta myytävät käsityöläisoluet voivat olla vahvuudeltaan jopa 12-prosenttisia.
Sekä helsinkiläinen Stadin Panimo että Iso-Kallan Panimo Kuopiosta aikovat laittaa paperit sisään. Ulosmyyntilupa helpottaisi muun muassa yritysmyyntiä, kertoo Pasi Pelkonen Iso-Kallan Panimosta. Aiemmin yritysmyynti on toisinaan pitänyt hoitaa kaupan toimiessa välittäjänä.
– Nyt pystytään tarjoamaan useamman tyyppistä tuotetta ja suoraan panimon ovelta, Pelkonen sanoo.
Stadin Panimon toimitusjohtaja Arto Leinonen katsoo muutoksen avaavan uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Helsinkiläispanimon kohderyhmänä ovat kaikenlaiset asiakasryhmät, Leinonen kertoo.
2:02