Juontaja ja kokki Pipsa Hurmerinta nähdään Kokkisodassa tammikuussa 2017.
Useimmat muistava Pipsa Hurmerinnan kansainvälisestikin menestyneenä mallina.
Sittemmin hän on tullut tutuksi myös monista kokkiohjelmista. Koulutukseltaan hän on kokki ja pyörittää omaa pitopalveluyritystään Helsingin Punavuoressa.
– Olen aina ollut intohimoinen ruuan ystävä. Olen asunut melkein 11 vuotta muualla kuin Suomessa. Silloin kun lähdin, täällä oli hyvin erilainen ruokakulttuuri kuin nyt.
– Olin onnekas, että sain asua kaupungeissa, joissa syödään todella hyvää ruokaa. Kun tulin takaisin Suomeen, menin kokkikouluun ja opiskelin itselleni ammatin, Hurmerinta kertoo.
Hän alkoi tehdä valmistumisensa jälkeen pitopalvelukeikkoja. Nykyään hänellä on pitopalveluyritys Punavuoressa.
– Se ei todellakaan ollut haaveeni. Halusin ravintolaan töihin, mutta keikkoja alkoi vain tulla, Hurmerinta naurahtaa.
Hurmerinta on Kokkisodan ainoa naiskokki juontaja Sikke Sumarin rinnalla.
Pipsan herkkuresepti
Voitele saaristoleipä voilla ja laita päälle graavilohta. Sekoita majoneesiin tai tuorejuustoon wasabi-tahnaa ja koristele leipä sillä. Ripottele päälle vielä seesamisiemeniä.
– Kyllähän se tuo paineita. Ajattelin, että voi ei, eikö kukaan muu naiskokki suostunut ohjelmaan. Minusta on tärkeää, että naisetkin lähtevät mukaan tällaisiin kilpailuihin, sillä se on melko harvinaista. Ehkä nuoret naiskokit voivat saada tästä rohkeutta ja inspiraatiota. Me tarvitaan enemmän naisia tälle alalle ja näkyville positioille, Hurmerinta painottaa.
Hänen mukaansa kilpailu kokkien keskuudessa on useimmiten kovaa. Hurmerinta kuitenkin kertoo, että hänen kilpailuviettinsä on kutakuinkin nolla.
– Minusta on vain hienoa, jos joku muu pärjää hienosti ja voittaa. Ei se ole minulta pois.
Kokkisodassa vieraat saavat koota kauppakassin eli valita raaka-aineet ruokaan, jonka kokit yhdessä vieraiden kanssa tekevät. Kokit saavat vain muutaman minuutin aikaa ideoida raaka-aineista ruokalajin. Sen jälkeen heillä on 20 minuuttia aikaa valmistaa ruoka.
– Haluan tehdä sellaista ruokaa, jota ihmiset voivat tehdä helposti kotonaan. Luulen, että ruokani ovat melko kasvispainotteisia, vaikka en olekaan kasvissyöjä. Syön silti enimmäkseen kasvisruokaa, joten esimerkiksi outojen ruhon osien käyttö voisi olla haaste, Hurmerinta sanoo.