Pisteillä mässäillyt kanadalaishyökkääjä siirtyy SM-liigaan

SM-liigan JYP on tehnyt ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen kanadalaishyökkääjän Alex Dostien kanssa. Sopimuksessa on optio kaudesta 2025-2026.

Dostie, 27, siirtyy Jyväskylään Norjan pääsarjasta, jossa hän pelasi kaksi viime kautta Stjernen Hockeyn ja Vålerengan joukkueissa. Dostie nakutti Norjassa näyttävät tehot, kun kahden kauden aikana 71 runkosarjan ottelussa syntyivät tehopisteet 34+61. Pudotuspeleissä kanadalainen kirjasi 17 ottelussa pisteet 6+5. 

Dostie on pelannut Euroopassa myös ICEHL-sarjaa pelaavassa HC Innsbruckin joukkueessa.

Ennen Eurooppaan siirtymistään Anaheim Ducksin vuonna 2016 NHL:ään varaama Dostie pelasi AHL-sarjassa 136 ottelua, joissa keräsi 16+18 pistettä. Kanadalainen pystyy pelaamaan sekä keskus- että laitahyökkääjän paikalla.

– Alex on taitava pelaaja ja omaa hyvän pelinäkemyksen varsinkin hyökkäyssuuntaan. Dostie on tunnettu erinomaisesta syöttötaidostaan. Myös pelaajan laukaus on hyvä ja sitä hän voi tulevaisuudessa käyttää vielä paremmin hyödykseen, JYPin urheilutoimenjohtaja Simo Mälkiä sanoo seuran tiedotteessa.

Dostie sanoo kuulleensa paljon hyvää JYPin organisaatiosta muissa SM-liiga-joukkueissa pelaavilta ystäviltään.

– Simon (Mälkiä) kanssa käytyjen keskustelujen perusteella JYPissä on alkamassa uusi alku ja organisaatiota on rakennettu uusiksi. Tämä kuulosti minusta erittäin mielenkiintoiselta ja näen JYPissä ja Suomen Liigassa hyvän paikan itselleni kehittyä pelaajana uudelle tasolle.

– Tunnen Jyväskylästä Julius Nättisen aikaisemmalta uraltani Anaheim Ducksin-organisaatiosta. Julius kehui kaupunkia ja odotan innolla pääseväni näkemään myös Jyväskylän kaupungin.

Lue myös:

    Uusimmat