MTV Uutisten haastattelema vuosia väkivaltaa kokenut Maya Waitara kertoo, että väkivaltaan puuttumisessa pitäisi olla nykyistä enemmän keinoja.
– Pitäisi olla enemmän tietoisuutta väkivallasta. Sosiaalityöntekijöillä pitäisi olla keinoja puuttua vakaviin tilanteisiin ilman, että pitää lähteä tekemään laittomia asioita. Kouluissa pitäisi olla keinoja ja resursseja tunnistaa tilanteita. Peruspalveluissa pitäisi olla enemmän työntekijöitä.
Sosiaali- ja terveyssektorin aiheisiin erikoistunut toimittaja Joonas Lepistö avaa yhteiskunnan ajankohtaisia teemoja. Asiantuntijoiden ja kansalaisten kokemusten kautta Lepistö kertoo, missä tilassa Suomen sosiaali- ja terveyspalvelut ovat. Miten sote pelastetaan? Juttuvinkit joonas.lepisto(@)mtv.fi. |
Jos ilmoitus tehdään vaan yhdestä lapsesta, niin se ilmoitus ei laillisesti auta muita lapsia millään tavalla"
Waitara kertoo, että lastensuojeluilmoitus tehdään usein teini-ikäisestä lapsesta eli hänestä, joka oireilee näkyvästi.
– Kun lapsesta tehdään lastensuojeluilmoitus, pitäisi tehdä ilmoitus kaikista perheen lapsista. Koska, jos ilmoitus tehdään vaan yhdestä lapsesta, niin se ilmoitus ei laillisesti periaatteessa auta muita lapsia millään tavalla.
Lue lisää: Vuosien väkivallasta toipunut Maya pitää lastensuojelua "kaikkien palvelujen roskakorina", joka jättää etenkin nepsy-lapset vaille oikeaa apua
Vuosia jatkuvaa väkivaltaa kokenut Maya: ”Huostaanotto on parasta, mitä elämässäni on tapahtunut”
Waitaran koko haastattelu on katsottavissa artikkelin alussa olevalta videolta. Waitaran haastattelu on osa MTV:n sote-studion jaksoa, jossa käsiteltiin perheväkivaltaa. Lastensuojelun asiantuntijan studiohaastattelu katsottavissa alla olevalta videolta.
11:31