Poikaporukan epäillään anastaneen tarantulan ja rääkänneen sitä tulella: "Minkään ei pitäisi kokea tuollaista, oli sillä kuinka monta jalkaa tahansa"

Eläinkauppa on tehnyt tapauksesta rikosilmoituksen poliisille.

Turun Tropical-eläinkauppa epäilee poikaporukan varastaneen liikkeestä tarantula-hämähäkin maanantaina ja rääkänneen eläintä myöhemmin viereisessä puistossa.

Yrityksen toimitusjohtaja Tino Anttilakirjoitti asiasta Turun Puskaradio -nimisessä Facebook-ryhmässä keskiviikkona.

MTV Uutisten torstaina tavoittama Anttila kertoo havahtuneensa yhden tarantula-hämähäkin puuttumiseen saatuaan soiton aikuiselta, joka tiedusteli onko myymälästä varastettu hämähäkkiä.

– Aloimme tutkimaan asiaa ja huomasimme, että kyllähän meiltä yksi hämähäkki puuttuu, Anttila sanoo.

Anttila kertoo ottaneensa uudelleen yhteyttä soittajaan, joka kertoi törmänneensä sosiaalisessa mediassa karmeaan videoon, jossa nuoret pojat olivat olleet käymässä liikkeessä ja siirtyneet sitten viereiseen puistoon rääkkäämään avutonta tarantulaa.

– En ole itse nähnyt videota, mutta ilmoittajan mukaan eläintä olisi videolla tallottu, potkittu ja ilmeisesti myös tulella kiusattu.

Anttila kertoo, että maanantaina myymälässä oli vieraillut ryhmä teinipoikia, joiden käytös kiinnitti myymälän henkilökunnan huomion.

– Pojat toistelivat, että hyi hyi  -eläimiä katsellessaan, Anttila sanoo.

Asiasta tehty rikosilmoitus

Lounais-Suomen poliisilaitoksesta vahvistetaan MTV Uutisille, että tapauksesta on tehty tänään rikosilmoitus.

Anttilan mukaan rikosilmoituksen on tehnyt eläinkauppa itse.

– Poliisi tutkii nyt asiaa. Epäily eläimen kiduttamisesta perustuu ilmiantajan kertomukseen, Anttila korostaa.

Tapaus on Anttilan mielestä surullinen.

– Minkään eläimen ei pitäisi kokea tuollaista, oli sillä kuinka monta jalkaa tahansa. Surettaa, että ollaan edelleenkin sillä tasolla, että tarantulan kaltaiset eläimet nähdään iljettävinä, Anttila sanoo.

Myymälästä varastettu tarantula oli Anttilan mukaan yksivuotias Etelä-Amerikasta kotoisin oleva Lasiodora parahybana -tarantula.

Eläin on Anttilan mukaan rauhanomainen ja se on herkkä huonolle kohtelulle.

– Eläimen tukiranka on kehon ulkopuolella ja se ei ole kovin paksu selkärangattomilla. Jos eläin esimerkiksi putoaa, niin siltä saattaa vaikka peräpää irrota.

Anttilan mukaan negatiiviset asenteet tiettyjä eläinlajikkeita kohtaan siirtyvät lapsiin aikuisilta.

– Toivoisin, että vanhemmat valistaisivat lapsiaan siitä, että myös tarantulan kaltaisia eläimiä on olemassa ja ne ovat ihan yhtä arvokkaita kuin kaikki muutkin. Eläinten huono kohtelu lähtee usein liikkeelle vanhempien ällötyksestä, Anttila pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat