Pokémon-ääninäyttelijä Rachael Lillis on kuollut 46-vuotiaana: "Hän on vapaa"

Monelle Pokémon-hahmolle äänensä antanut Rachael Lillis on kuollut syöpään vain 46-vuotiaana.

Pokémon-ääninäyttelijä Rachael Lillis on kuollut rintasyöpään 46-vuotiaana. Hän näytteli suositun japanilaisen animaatiosarjan tv-versiossa, elokuvissa ja videopeleissä jo 1990-luvun lopulla.

Lillis antoi äänensä Pokémonin päähahmoille Mistylle ja Jessielle sekä monille muille.

Hänen kuolemastaan ilmoitti hänen kollegansa ja ystävänsä Veronica Taylor, joka näyttelee Pokémonin päähenkilöä Ash Ketchumia. Taylorin mukaan Lillis kuoli illalla 10. elokuuta.

– Rachael oli poikkeuksellinen lahjakkuus, kirkas valo, joka loisti hänen äänessään puheen ja laulun kautta. Me kaikki tunnemme Rachael Lillisin niistä monista ihanista rooleista, joita hän esitti. Hän täytti lauantaiaamumme ja koulua edeltävät ja koulun jälkeiset tunnit kauniilla äänellään, loistavalla koomisella ajoituksellaan ja huomattavilla näyttelijäntaidoillaan, Taylor kirjoitti Instagramissa 12. elokuuta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Taylorin mukaan Lillis oli kiitollinen saamastaan tuesta, kun hän taisteli syöpää vastaan, ja se todella vaikutti häneen myönteisesti.

Myös Lillisin isosisko Laurie Orr vahvisti kuoleman nettisivustolla, joka oli kerännyt rahaa Lillisin syöpähoitoihin.

– Tämä oli odottamatonta, ja olemme täysin surun murtamia. Sydämeni särkyy rakkaan pikkusiskoni menettämisestä, vaikka minua lohduttaa tieto siitä, että hän on vapaa, Orr kirjoitti ja lisäsi, että hänen siskonsa terveys alkoi heiketä viime viikolla.

Lillis syntyi Niagara Fallsissa, New Yorkissa, vuonna 1978 ja opiskeli yliopistossa oopperaa ennen kuin hänestä tuli ääninäyttelijä.

Hänen äänensä kuului IMDB:n mukaan 423 Pokémon-jaksossa vuosina 1997–2015. Lillis antoi äänensä myös Pokémon-hahmo Jigglypuffille muun muassa vuoden 2019 Detective Pikachu -elokuvassa ja Super Smash Bros -videopelisarjassa.

Hänen muistotilaisuuttaan suunnitellaan myöhempään ajankohtaan.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat