Poliisi etsii öljyä suojatielle levittänyttä Joensuussa

Poliisi pyytää vihjeitä liittyen tapaukseen, jossa suojatielle oli levitetty moottoriöljyä Joensuussa.

Moottoriöljyä oli levitetty Joensuun Rantakylässä Aallontien ja Vanatien risteykseen tielle suojatien kohdalle.

Öljyä oli kaadettu paikalle noin viisi litraa.

Joitain autoja oli ajanut öljyisen kohdan yli ja kuljettanut renkaissaan öljyä eteenpäin. Renkaanjälkien perusteella poliisi arvioi, että paikan ylitse olisi ajanut kolme autoa.

Liukasta ansaa tutkitaan liikennetuhotyönä

Poliisi tutkii tapahtunutta liikennetuhotyönä. Rikoslain mukaan liikennetuhotyöstä voidaan tuomita esimerkiksi henkilö, joka vahingoittaa tai muuttaa kulkuväylää niin, että teko on omiaan aiheuttamaan yleistä hengen tai terveyden vaaraa liikenteessä.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Jussi Hirvonen arvioi, että öljy teki lätäköstä ajaneiden autojen renkaat melko liukkaiksi ja kuvailee tekoa yleisvaaralliseksi.

Öljy havaittiin hieman ennen iltakymmentä, eikä sen uskota olleen paikalla erityisen pitkään. Paikalta löytyi viiden litran muovinen vesirasia, jossa oli vielä vähän öljyä jäljellä.

Pelastuslaitos siivosi kohdan ja laittoi imupurua jääneen öljyn päälle.

Poliisi pyytää yleisöltä asiaan liittyviä mahdollisia havaintoja. Havainnot voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse vihjepuhelimeen numeroon 0295 415232 tai poliisipäivystykseen numeroon 0295 415320 arkipäivisin kello 8–16.15.

Lue myös:

    Uusimmat