Poliisi kertoo Paraisten suuresta operaatiosta: "Tapahtuneesta liikkunut virheellistä tietoa"

Lounais-Suomen poliisi sai eilen illalla puoli seitsemän aikaan Paraisten Tennbyn asuinalueelle tehtävän, jossa ensitietojen mukaan aseistautunut henkilö käyttäytyi uhkaavasti.

Poliisi kertoo, että saadun ilmoituksen mukaan henkilö myös uhkaili aseenkäytöllä.

— Poliisi suhtautuu aina vakavasti uhkiin, joihin liittyy ampuma-aseita, ja siksi tehtävälle lähti useita poliisipartioita, poliisi kertoo.

Paikalla poliisi selvitti asiaa ja sai uhkauksia esittäneen miehen kiinni. Ase osoittautui kuula-aseeksi, eikä kenellekään aiheutunut konkreettista vaaraa.

Poliisin mukaan sekä sosiaalisessa että perinteisessä mediassa on liikkunut tapahtuneesta paljon erilaisia väitteitä ja huhuja, jotka eivät kaikki pidä paikkaansa.

– Huhuista huolimatta ketään ei puukotettu, eikä kukaan paennut metsään. Myöskään laukauksia ei ammuttu. Paikalla ei ole myöskään ollut sotilaspoliiseja tai muita viranomaisia, ainoastaan Lounais-Suomen poliisilaitoksen poliiseja, joista osa saapui tehtävälle Rajavartiolaitoksen helikopterilla, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Maria Sainio.

Helikopteria käytettiin siksi, että poliisilaitoksen poliiseja oli tapahtuma-aikaan yhteisellä harjoituspäivällä Rajavartiolaitoksen kanssa.

Poliisi on kirjannut asiasta rikosilmoituksen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

 

Lue myös:

    Uusimmat