Poliisi kommentoi rajuiksi syytettyjä otteitaan Elokapinaa kohtaan: "Mielenosoittajien toiminta oli erilaista"

Elokapina marssi keskelle Länsiväylää – poliisi raahasi mielenosoittajia tieltä, yhdelle isku päähän 2:17
Katso video: Yksi mielenosoittajista näyttää saavan iskun päähänsä poliisin riuhtaistessa banderollin tämän kädestä

Helsingin poliisi on kommentoinut toimintaansa Elokapinan tällä viikolla järjestämissä mielenosoituksissa. Helsingin poliisilaitos kertoo jatkavansa esitutkintatoimia sekä selvittävänsä erityisesti Länsiväylän ja Porkkalankadun viime perjantaisia tapahtumia.

Elokapina järjesti Helsingin keskustassa tällä viikolla kolme erillistä mielenosoitusta.

Poliisista kerrotaan, että Elokapina oli tehnyt poliisille ilmoituksen mielenosoituksesta perjantaina 28. kesäkuuta kello 15–21 Porkkalankadun ja Länsiväylän risteyksessä sekä Porkkalankatu 1 kohdalla olevalla aukiolla. Poliisi ilmoitti etukäteen mielenosoituksen järjestäjälle, että Länsiväylän liikenteen estämistä ei sallita.

Poliisin mukaan Elokapinan toiminta perjantaina oli erilaista kuin aikaisemmin. 

– Pienet ryhmät yrittivät katkaista liikennettä keskellä Länsiväylää ja Porkkalankadun varrella. Toiminta oli muulle liikenteelle ja poliisille vaikeasti ennakoitavaa, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Poliisin mukaan mielenosoittajat vaaransivat toiminnallaan oman, muiden tienkäyttäjien ja poliisien turvallisuuden. Poliisi kertoo toimineensa tilanteen edellyttämällä tavalla.

– Helsingin poliisilaitos tulee saattamaan päätökseen esitutkintatoimet, jotka on aloitettu 28. kesäkuuta mielenosoitukseen liittyneiden tapahtumien osalta sekä arvioi normaalin käytännön mukaisesti myös oman toimintansa kaikkien viikon 26 aikana järjestettyjen kolmen mielenosoituksen osalta. Helsingin poliisilaitoksella on hallussaan paljon myös omaa videomateriaalia tapahtumista, poliisi tiedottaa.

Lue myös:

    Uusimmat