Poliisi: Kuopiossa puolisonsa taposta epäilty ikämies suunnitteli poliisin ampumista

Miestä epäillään tapon lisäksi törkeän rikoksen valmistelusta poliisia vastaan.

Kuopiossa puolisonsa ampumisesta epäilty noin 70-vuotias mies oli suunnitellut vahingoittavansa myös poliisia, Itä-Suomen poliisi kertoo.

Henkirikos tapahtui Kuopion Nilsiässä lauantai-iltana. Poliisin mukaan mies tunkeutui sivullisten henkilöiden asuntoon ja aiheutti uhrin vamman ampuma-aseella. Poliisin mukaan nainen ja mies olivat pariskunta, ja myös nainen oli noin 70-vuotias.

Mies pakeni asunnosta, mutta poliisi sai hänet kiinni noin tuntia myöhemmin.

Poliisi uskoo: Suunnitteli poliisin ampumisena

Poliisi pitää esitutkinnan perusteella mahdollisena, että mies oli aikonut ampua poliisia.

– Esitutkinnan perusteella epäilty oli suunnitellut vahingoittavansa myös poliisia ampuma-aseella. Poliisi tutkii kiinniottoon liittyviä tapahtumia törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmisteluna, poliisin tiedotteessa sanotaan.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Janne Heikkinen ei kommentoi MTV Uutisille tarkemmin, miksi epäilty teko jäi vain suunnitelman asteelle.

Ei ollut lupaa ampuma-aseisiin

Mies vangittiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa eilen todennäköisin syin epäiltynä taposta, törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta sekä törkeästä kotirauhan rikkomisesta. 

Poliisin mukaan epäillyllä ei myöskään ollut voimassa olevaa lupaa ampuma-aseisiin. Epäilty henkirikos tehtiin luvanvaraisella aseella, jonka mies oli saanut haltuunsa. Heikkinen ei kommentoi MTV Uutisille tarkemmin ampuma-aseen tyyppiä.

– Tekotapaa tai olosuhteita poliisi ei voi tarkentaa tämän enempää tutkinnallisista syistä. Teon motiivia selvitetään edelleen ja esitutkintaa jatketaan kuulusteluilla, poliisi sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat