Poliisi tutkii nuorten puukkotappelua koulun pihalla – väkivaltainen video leviää somessa

Pohjanmaan poliisilaitos tutkii vaasalaiskoulun pihalla toissapäivänä tapahtunutta välikohtausta.

Sosiaalisessa mediassa kiertävällä videolla näkyy, jossa joukko nuoria miehiä on kokoontunut Vaasassa sijaitsevan Huutoniemen koulun pihalle . Tilanne etenee nopeasti väkivaltaiseksi ja useampi paikalla ollut ottaa fyysisesti yhteen.

Erityisen vakavaksi tilanteen tekee se, että useammalla kuin yhdellä tappelijalla on kädessään veitsi. Kukaan ei kuitenkaan näytä loukkaantuvan vakavasti.

Useampi poliisipartio lähti tapahtumapaikalle, mutta tappeluun osallistuneet olivat poistuneet paikalta kun poliisit saapuivat. 

Maanantaina tapahtunutta yhteenottoa tutkivan Pohjanmaan poliisilaitoksen rikoskomisario Tiina Sillanpään mukaan poliisi epäilee tapahtumaan osallistujia pahoinpitelystä.

– Rikosnimikkeet voivat vielä tarkentua, koska esitutkinta on hyvin alkuvaiheessa. Tiedämme, että tällainen tappelu on ollut ja osallisia on useita eikä kaikkien henkilöllisyys ole vielä tiedossa, Sillanpää sanoo.

Osan videolla esiintyvistä henkilöistä poliisi kertoo jo tavoittaneensa. 

Viime vuosina Suomessa on keskusteltu paljon siitä, miten teräaseiden mukana kantaminen on yleistynyt nuorten keskuudessa. Sillanpää sanoo, että ainakaan Pohjanmaalla tämä ei kuitenkaan ole mitenkään erityisen yleinen ilmiö.

– Sanoisin näin ihan näppituntumalta.

Sillanpää kehottaa kaikkia maanantaina tapahtuneesta tappelusta tietäviä ottamaan yhteyttä poliisin. Yhteyttä voi ottaa joko vihjenumeroon 0295 415 501 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat