Poliisi varoittaa uudenlaisesta huijauksesta: "Poliisi ei hoida tällaisia tapauksia tekstiviestillä"

Länsi-Uudenmaan poliisi varoittaa uudesta huijausmuodosta.

Poliisilaitos kertoo vastaanottaneensa viime päivinä useita rikosilmoituksia tapauksista, joissa yksityishenkilöitä on tekstiviestein kehotettu hoitamaan maksamatta jäänyt ylinopeussakko. Viestit on lähetetty poliisin nimissä.

Saitko tällaisen "ylinopeussakon" – älä missään nimessä klikkaa linkkiä

Poliisi kertoo, että joissakin viesteissä on myös mainittu myöhästymismaksun periminen. Viestit oli ryyditetty linkille sivustolle, jossa maksu tulisi suorittaa. 

− Poliisi ei hoida tällaisia tapauksia tekstiviestillä eli kyseessä on puhtaasti huijausyritys. Onni on, että ainakin ensimmäiset tietoomme tulleet tapaukset ovat päättyneet siinä mielessä hyvin, että viestien vastaanottajat ovat osanneet epäillä huijausta. Tiedotamme asiasta, jotta muut vastaavan viestin saaneet osaisivat olla hereillä, kertoo rikosylikonstaapeli Niklas Santanen poliisilaitoksen tiedotteessa.

Poliisi kehottaa poistamaan vastaavat viestit välittömästi linkkejä avaamatta. 

Jos huijarille on siirtänyt rahaa, kehottaa poliisi ottamaan yhteyttä pankkiisi ja kertomaan asiasta. Sen jälkeen asiasta voi tehdä rikosilmoituksen poliisin verkkosivuilla tai lähimmällä poliisiasemalla.

Poliisi kertoo tutkivansa tapauksia petoksen yrityksinä sekä virkavallan anastuksina.

Lue myös:

    Uusimmat