Poliisilta päivitys Gnistanin stadionin palotutkinnasta

Gnistan-pelaajilta paloivat nappiksetkin – futisseuralla riittänyt sulateltavaa 2:10
Tulosruutu: Näin Gnistanissa reagoitiin kotistadionin tulipaloon.

Helsingin poliisi jatkaa Oulunkylän jalkapallostadionin palon tutkintaa. Poliisin viestinnästä kerrotaan STT:lle, että palon syystä ei vielä ole varmuutta. Rikosta ei ainakaan toistaiseksi epäillä. Runsas viikko sitten riehunut tulipalo tuhosi stadionin katsomon kokonaan.

Palo alkoi lauantain 13. heinäkuuta vastaisena yönä aamuyöllä. Se saatiin sammutetuksi aamupäivän kuluessa. Tuli ehti kuitenkin aiheuttaa vaurioita myös jalkapallostadionin vieressä sijaitsevalle jäähallille.

Oulunkylän jalkapallostadion on satavuotisjuhlavuottaan viettävän jalkapalloseura Gnistanin kotiareena. Naapuriseura HJK riensi avuksi lainaamaan omaa kenttäänsä. Gnistan pelaa miesten jalkapalloliigan kauden loput kotiottelunsa Töölön jalkapallostadionilla, joka on HJK:n kotistadion.

Gnistanin toimitusjohtaja Ilkka Vanala kertoi palon jälkeen, että joukkue menetti kaiken edustusjoukkueen pelipaitoja myöten.

– Kaikki meni. Kaikki edustusjoukkueen kamat. Meillä ei ole edes pelipaitoja, sanoi Vanala.

Poliisi tiedotti tuoreeltaan palon jälkeen, että tulipaloon ei toistaiseksi epäillä liittyvän rikosta, mutta sen mahdollisuutta ei voida vielä kokonaan sulkea pois.

– Tilanne on edelleen sama, selvitetään palon syytä, kertoo viestintäasiantuntija Juuso Metsälä Helsingin poliisista.

Asian selvittämiseksi poliisi pyytää havaintoja ajalta ennen tulipaloa ja tulipalon alkuvaiheista.

– Poliisi pyytää myös kaikkia muita mahdollisia vihjeitä tapauksen selvittämiseksi, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio sanoo poliisin tiedotteessa.

Poliisi ja palonsyyntutkijat pääsivät viime viikon maanantaina paikalle aloittamaan palonsyyn tutkinnan. Tutkinta on vielä meneillään.

Stadionin rakenteet ovat vaarassa sortua, mikä vaikeuttaa palonsyyntutkintaa, poliisi kertoo. Tutkinta saattaa poliisin mukaan kestää pitkään.

Juttua muokattu 23.7. kello 13.31. Lisätty tieto rakenteiden sortumavaarasta ja siitä, että poliisi pyytää tietoja palosta.

 

 

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat