"Kaikki tuhoutuneet täysin" – Gnistan-pomolta karu tilannepäivitys palopaikalta

Valtaisa tuho – tältä Gnistanin kotistadionilla näyttää jälkisammutusvaiheessa 1:14
Valtaisa tuho – tältä Gnistanin kotistadionilla näyttää jälkisammutusvaiheessa

Veikkausliigan helsinkiläisseura Gnistan menetti lauantaiaamun tuhoisassa tulipalossa kotistadioninsa pääkatsomon lisäksi myös edustusjoukkueen harjoitus- ja toimitilat. Myös varusteet ja harjoitusvälineet jäivät liekkeihin.

Tuhot Oulunkylän stadionilla ovat valtavat. Gnistan joutuu hyväksi toviksi evakkoon, sillä lauantaiaamuna riehunut tulipalo hävitti tieltään koko pääkatsomon.

Lohduton tilanne ei valitettavasti rajoitu vain istumapaikkoihin. Seuran toimitusjohtajan Ilkka Vanalan mukaan myös päärakennuksessa sijaitsevat toimistotilat ja kioskit ovat käyttökelvottomia.

Gnistanin edustusjoukkueella, joka pelaa Veikkausliigassa, ei ole käytännössä mitään varusteita jäljellä.

– Pukukopit, varastot, punttisalit, kaikki ovat tuhoutuneet täysin. Tilannekuva on karu ja lohduton, Vanala luettelee MTV Urheilulle Oulunkylässä.

– Meillä ei ole harjoituskenttää, ei varusteita, joukkueen henkinen tila on päästävä purkamaan. Perusasiat puuttuvat tällä hetkellä.

Haastattelu jatkuu videoupotuksen jälkeen.

Gnistan menetti tulipalossa kaiken – seurapomo avaa tuhojen vaikutuksia: "Tämä on absurdia" 2:04
Gnistan menetti tulipalossa kaiken – seurapomo avaa tuhojen vaikutuksia: "Tämä on absurdia"

Seura on ehtinyt jo vahvistamaan, että stadionilla ei tällä kaudella pystytä pelaamaan pääsarjatason otteluita. Muun muassa HJK on tarjonnut apuaan Gnistanille pelipaikan suhteen. Tilanne on lauantaina keskipäivällä kuitenkin täysin auki. 

– Olemme yrittäneet kasata palasia kasaan. Pyrimme laatimaan suunnitelmaa, Vanala sanoo. 

Vanala on huolissaan Veikkausliigaa laajemmasta kokonaisuudesta. Hänen mukaansa Gnistanilla on Suomen pääsarjaseuroista neljänneksi eniten junioreita, jopa 1 200. Nuoret jalkapalloilijat käyttivät kenttää aktiivisesti. 

– Ei täällä ole vain miesten tai naisten edustuksen peleissä hyvä tunnelma. Täällä oli juuri jalkapallon riemujuhla ja valtava yhteisöllisyys, Vanala viittaa torstaihin asti kentällä pelattuun Helsinki Cupiin. 

– Nyt kun tulen tänne, niin tämä on ihan absurdia. Kontrasti torstain ja tämän lauantain välillä on täysin käsittämätön, hän saa sanotuksi.

Vanala on kuitenkin luottavainen, että satavuotias seura nousee takaisin jaloilleen merkittävästä takaiskusta huolimatta. 

– Apua tullaan tarvitsemaan ja paljon. Täällä olisi paljon halukkaita varmaan jo nyt tulossa auttamaan, hän sanoo toiveikkaasti.

Gnistanin oli tarkoitus isännöidä sunnuntaina IFK Marienhamnia, mutta ottelu on peruttu. Jatkosta seura tiedottaa myöhemmin. 

Tulipalon syttymissyystä ei tässä vaiheessa ole tietoa. 

Lue myös:

    Uusimmat