Poliisin etsimä Leif Lindeman on ollut aiemmin syytettynä Seinäjoen ammuskelusta epäillyn kanssa – tästä syystä juttu meni nurin

Poliisin etsimä Leif Lindeman on aiemminkin ollut rikoksesta epäiltynä saman miehen kanssa, joka on vangittu Seinäjoella käydyn tulitaistelun tiimoilta.

Pohjanmaan poliisi kertoi maanantaina, että se etsii Leif Lindemania epäiltynä Seinäjoella ravintola Härmän Häjyssä tapahtuneesta ammuskelusta, mutta poliisi ei ole täsmentänyt, mistä rikoksesta häntä epäillään. 

Lindemanilla on takanaan aiempaa rikollisuutta. Kaikkiaan hän on ollut vastaajana 19 eri oikeusjutussa. Suurin osa niistä koskee näpistyksiä, mutta mukana on myös esimerkiksi rattijuopumuksia ja petoksia.

Toukokuussa 2024 Pohjanmaan käräjäoikeus käsitteli laitonta uhkausta, jossa Lindeman oli syytettynä yhdessä Seinäjoen ampumatapauksen tiimoilta vangitun, 1977 syntyneen miehen kanssa. 

Syyttäjän mukaan miehet olivat yhdessä ja yksissä tuumin nostaneet aseen kolmatta henkilöä vastaan tai muulla tavoin uhanneet tätä rikoksella
sellaisissa olosuhteissa, että hänellä on ollut perusteltu syy pelätä henkilökohtaisen turvallisuutensa olevan vakavassa vaarassa. Välikohtaus tapahtui Kauhajoelle heinäkuussa 2022.

Käräjäoikeus on antanut asiasta lain voimaisen ratkaisun, jolla se hylkäsi toiseen mieheen kohdistuvat syytteet kahdesta ampuma-aserikoksesta, vaaran aiheuttamisesta ja laittomasta uhkauksesta. 

Sen sijaan mies tuomittiin toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta, sillä valvontakameran tallenteelta oli havaittavissa, että miehen kädessä oli revolverin näköinen ase. Sellaista hänen hallustaan ei kuitenkaan koskaan takavarikoitu.

Lindemanin osalta oikeus hylkäsi syytteen laittomasta uhkauksesta. Oikeudenkäynnissä asianomistaja kertoi ylireagoineensa tilanteessa. Tästä syystä myös Lindemanin syyllisyydestä jäi varteenotettava epäily ja syyte hylättiin.

Lindemanilla on voimassa oleva osoite pienellä paikkakunnalla, noin kahden tunnin ajomatkan päässä Seinäjoelta.

Vuonna 2020 häntä syytettiin vaaran aiheuttamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja ampuma-aserikoksesta. Syyttäjän mukaan hän oli ampunut pistoolilla asunnossaan television ja seinän läpi siten, että luoti on pysähtynyt naapuriasunnossa asuneen miehen seinää vasten olleeseen runkopatjaan.

Oikeus hylkäsi syytteen vaaran aiheuttamisesta ja ampuma-aserikoksesta, koska miehen syyllisyydestä jäi varteenotettava epäily. Lindeman oli aluksi myöntänyt teon, ja tunnustus oli ainoa asiasta esitetty näyttö. 

Kun Lindeman perui tunnustamisensa, syytteetkin kaatuivat.  Syyksi kertomuksen muuttamiselle Lindeman on kertoi tuntemansa pelon todellista ampujaa kohtaan.

Lue myös: