Politico: Trump kieltäytyi auttamasta roihuavaa Kaliforniaa kunnes sai tietää, että häntä oli äänestetty siellä

Yhdysvaltalaislehden mukaan Trump on ollut puolueellinen päätöksissään.

Yhdysvaltalaislehti Politicon saamien tietojen mukaan Yhdysvaltojen entinen presidentti Donald Trump kieltäytyi antamasta alun perin kriisiapua metsäpaloista kärsivälle Kalifornialle vuonna 2018. Syynä oli, että osavaltio oli demokraattimyönteinen. 

Trumpin mieli kuitenkin muuttui, kun hän sai tietää, että Kaliforniassa olikin äänestetty häntä varsin aktiivisesti, jopa enemmän kuin koko Iowan osavaltiossa. 

Asiasta Politicolle kertoo Trumpin lähellä Valkoisessa talossa työskennellyt virkamies.

– Menimme niinkin pitkälle, että tarkistimme, kuinka paljon tuhoalueella oli äänestetty Trumpia, jonka sitten näytimme hänelle, virkamies sanoo Politicolle. 

Politico tekee johtopäätöksen vetoamalla kahdelta virkamieheltä kuulleeseen todisteeseen, että Trump oli jopa "räikeän" puolueellinen päätöksissään. 

"He rakastavat minua... mitä he tarvitsevat?"

Puolueellisuutta ilmentää seuraavakin tapaus Floridassa vuotta myöhemmin 2019. 

Floridan kuvernööriksi juuri valittu Ron DeSantis pyysi Trumpilta apua hurrikaani-Michaelin aiheuttamiin tuhoihin osavaltion luoteisosiin. 

DeSantis kirjoittaa omaelämäkerrassa The Courage to Be Free kysyneensä Trumpilta, että voisiko presidentti määrätä maan hätätilavirastoa maksamaan avunannosta koituneet kustannukset täysin 75 prosentin sijaan? 

Päälle DeSantis lisäsi vielä, että ”tämä on Trumpin maata ja, että he tarvitsevat apuasi”. 

Trump mietti ja totesi: 

– He rakastavat minua siellä. 90 prosenttia heistä varmasti äänesti minua. Hurja määrä. Mitä he tarvitsevat?  

Niinpä hätätilavirasto maksoi kaiken. Politicon mukaan ilman Trumpin väliintuloa virasto olisi korvannut noin 350 miljoonaa dollaria vähemmän hurrikaanin tuhoista. 

Huolestuneita kommentteja

Trumpin kabinetissa kotimaan turvallisuudesta vastannut neuvonantaja Olivia Troye toteaa Politicolle, että Trump näkee luonnonkatastrofit vain poliittisten lasien läpi, eikä esimerkiksi tuhojen tai kuolinlukujen kannalta. 

Nykyinen Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden totesi torstaina Trumpille, että "et voi auttaa vain heitä, jotka äänestävät sinua". Kommentillaan Biden otti kantaa Trumpin tölväisyyn, että Biden ei tukisi republikaaniäänestäjiä, jotka kärsivät Helene-myrskystä. 

Kalifornian kuvernööri Gavin Newsom puolestaan totesi, että jos Trump valitaan presidentiksi, sama tulee toistumaan. 

Lue myös:

    Uusimmat