Prinsessa Dianan kuolema traagisessa auto-onnettomuudessa elokuussa 1997 puhuttaa laajalti yhä tänä päivänä.
Prinsessa Dianan kuolemasta on kulunut keskiviikkona 31. elokuuta tasan 25 vuotta. Diana menehtyi auto-onnettomuudessa Pariisissa ollessaan 36-vuotias. Auto-onnettomuus aiheutti Dianalle hengenvaaralliset vammat ja hän menehtyi sairaalassa kesken leikkauksen onnettomuuden jälkeen.
Autossa niin ikään ollut Dianan miesystävä Dodi Al-Fayed sekä autoa kuljettanut Henri Paul menehtyivät välittömästi reipasta ylinopeutta kulkeneen auton törmättyä pylvääseen pariisilaisessa tunnelissa. Ruumiinavauksen myötä selvisi, että autonkuljettajana toiminut Paul oli turmahetkellä noin 1.75 promillen humalassa. Ainut onnettomuudesta selvinnyt oli Dianan henkivartija Trevor Rees-Jones.
Dianan tapaturmainen kuolema järkyttää yhtä ympäri maailman, ja varsinkin kuoleman vuosipäivänä nousee monien mieliin sekä otsikoihin. MTV Uutiset Livessä toimittajat Jari Peltola sekä Aino Haili kävivät läpi, miksi Dianan kuolema puhuttaa yhä niin aktiivisesti, vaikka menehtymisestä on jo 25 vuotta.
Prinsessa Diana muistetaan yhä kuninkaallisena, joka oli sekä aikansa muoti-ikoni, näyttävä hyväntekijä sekä rakastettu "sydänten prinsessa". Dianan vain 36-vuotiaana päättynyt elämä sai myös kuoleman jälkeen vuosi vuodelta yhä enemmän huomiota.
– Olemme saaneet paljon lisätietoa hänen elämänsä traagisuudesta hänen kuolemansa jälkeen, mikä on lisännyt koko vyyhtiä, joka jatkuu hänen kuolemansa ympärillä varmasti vielä vuosikymmenten ajan, Haili arvioi.
Tieto Dianan kuolemasta aiheutti valtavan kansainvälisen järkytyksen aallon. Peltola kertoi muistavansa MTV3-kanavan aamuisen ylimääräisen uutislähetyksen, jossa uutisankkuri Leena Kaskela kertoi suru-uutisen. Aihetta käsiteltiin niin ikään koulussa. Dianan kuolema tuntui Peltolan mielessä vahvasti erityisesti siksi, että hän oli tuohon aikaan saman ikäinen, kuin Dianan esikoinen prinssi William: 15-vuotias.
– Se oli aikamoinen järkytys. Ehkä juuri sen takia naiivi, teini-ikäisen mieli mietti, että voiko ylipäätään kuninkaallisille tapahtua tällaista? Se oli varmaan sellainen ajatus, mitä siinä luokkakavereiden ja ikätovereiden kanssa mietittiin: nimenomaan sen takia, että pystyi symppaamaan prinssi Williamia hirveästi siinä kohtaa, kun oltiin saman ikäisiä, Peltola muistelee.