Prinssi Harry saattoi saada tiedon kuningas Charlesin leikkauksesta uutisista

Kuningas Charles III piti ensimmäistä kertaa puheen kuninkaana parlamentin avajaisissa 11:34
Kuningas Charles III piti ensimmäistä kertaa puheen kuninkaana parlamentin avajaisissa

Spekulaatiot ovat lähteneet liikkeelle koskien sitä, saiko prinssi Harry jälleen tiedon perheenjäseniinsä liittyvistä uutisista tiedotusvälineistä.

Kuningas Charlesin, 75, ja prinsessa Catherinen, 42, terveysongelmat yllättivät monet kuluvalla viikolla, kun brittihovi tiedotti keskiviikkona 17. tammikuuta ensin Catherinen jo toteutuneesta leikkauksesta ja Charlesin tulevasta leikkauksesta. 

Catherinelle tehtiin alkuviikosta onnistunut vatsan alueen leikkaus, jonka jälkeen hänen kerrottiin toipuvan sairaalassa 10-14 päivän ajan ja pidättäytyvän töistään vähintään pääsiäiseen saakka. Charlesille tehdään ensi viikolla leikkaus laajentuneen eturauhasen takia, jonka kerrotaa tosin olevan hyvälaatuinen ja toimenpiteen ennakoiva. Kuninkaan sairausloman tarkemmasta kestosta ei ole tiedotettu. 

Sekä Catherinen että Charlesin on kerrottu voivan tällä hetkellä tilanteessa hyvin. Catherinen puoliso prinssi William  on myös perunut tulevat työnsä ollakseen puolisonsa tukena ja pitääkseen huolta pariskunnan kolmesta lapsesta. 

Kuninkaallinen, jonka kommentit tilanteesta kiinnostaisivat tällä hetkellä erityisen paljon monia, on Charlesin Yhdysvalloissa asuva, kuninkaallisesta perheestään etääntynyt kuopus prinssi Harry

Useiden brittilehtien, kuten esimerkiksi Expressin mukaan saattaa olla, että Harry olisi lukenut isäänsä ja kälyään koskevista terveystiedoista uutisista, vaikka kertoman mukaan Harrya ja hänen puolisoaan herttuatar Meghania  olisi tiedotettu asiasta Buckinghamin palatsin toimesta yksityisviestitse. 

Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian välisen aikaeron takia kuitenkin uskotaan, että Harry olisi saanut tiedon ensimmäiseksi tiedotusvälineistä. Hovi tiedotti asiasta puolen neljän aikaan iltapäivällä, joka oli kalifornialaista aikaa puolen kahdeksan aikaan aamulla.

Harry ei ole kommentoinut julkisesti uutisia perheenjäsentensä terveydentiloista. 

Perheestään etääntynyt prinssi kertoi vuosi sitten julkaistussa omaelämäkerrassaan Spare (suom. Varamies), että olisi lukenut kuningatar Elisabetin  kuolemasta BBC:n uutisesta. 

Tammikuussa julkaistun kuninkaallisasiantuntija Robert Hardmanin teoksen The Making of a King: King Charles III and the Modern Monarchy mukaan Charles olisi yrittänyt toistuvasti saada yhteyden poikaansa kertoakseen tälle uutisen itse, muttei saanut tätä kiinni, sillä Harry oli lentokoneessa matkalla Skotlantiin kuningatar Elisabetin kuollessa. 

Prinssi Harryn välit kuninkaallisiin perheenjäseniinsä ovat tiettävästi hyvin hankalat.

Lue myös:

    Uusimmat