Prinssi Williamin yllättävä tyylimuutos häkellyttää – taustasyy saattaa olla kuitenkin erittäin laskelmoitu peliliike

Brittihovin valtavan vaikea vuosi näkyy prinssi Williamin kasvoilla – Kruunun takaa -asiantuntijat kertovat miten 1:50
Brittihovin valtavan vaikea vuosi näkyy prinssi Williamin kasvoilla – Kruunun takaa -asiantuntijat kertovat miten

Prinssi Williamin parta ihastuttaa ja vihastuttaa, ja sen syynä saattaa olla jokin aivan muu kuin Williamin oma mieltymys partoihin.

Prinssi William, 42, palasi hiljattain töiden pariin kesälomaltaan, josta osaksi aikaa brittikuninkaalliset perinteisesti kokoontuvat Balmoralin linnaan Skotlantiin viettämään yhteistä aikaa. 

Williamin ensimmäinen työtehtävä oli vierailla lontoolaisessa Saatchi Galleryssa kodittomuuteen keskittyvässä näyttelyssä. Näyttely on luotu yhteistyössä Eleven Eleven -säätiön ja Williamin Homewards-kampanjan kanssa. Williamin ja hänen puolisonsa prinsessa Catherinen  kuninkaallinen säätiö käynnisti kampanjan kesäkuussa 2023 ja sen tavoitteena on saada asunnottomuusongelma kuriin lopullisesti. 

Prinssi Williamin töihinpaluu kiinnitti monien huomion myös kuninkaallisen osittain muuttuneen ulkonäön takia: Williamin kasvoja koristi jälleen aiemmin sosiaalisessa mediassakin bongattu kesäparta. William on läpi aikuiselämänsä suosinut sileää leukaa. 

Elokuun 11. päivä Williamin ja Catherinen virallisella Instagram-tilillä julkaistiin video, jolla pariskunta muiden lukuisten tunnettujen ihmisten rinnalla onnitteli Ison-Britannian olympiajoukkuetta heidän urakastaan sekä menestyksestään Pariisin olympialaisissa. Kyseisellä videolla William kiinnitti myös huomion parrallaan. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Muutama viikko myöhemmin videon julkaisusta, 25. elokuuta, William asteli muiden kuninkaallisten rinnalla Balmoralin linnan lähellä sijaitsevaan kirkkoon jumalanpalvelukseen, eikä hänellä tuolloin ollut partaa. 

Sosiaalisessa mediassa kuninkaallisia seuraavat ovat kuitenkin spekuloineet, että onko prinssi Williamin parralla mahdollisesti tarkkaan laskelmoitu syy, eikä pelkästään Williamin oma mieltymys partaansa. 

Kirjailija Robert Jobson nimittäin väittää kesällä julkaistussa tuoreessa kirjassaan Catherine – Walesin prinsessa, että William olisi aikoinaan leikannut hiuksensakin näpäyttääkseen pikkuveljeään prinssi Harrya  ja tämän puolisoa herttuatar Meghania

Tuolloin, vuonna 2018, Harry ja Meghan suorittivat useita edustustehtäviä ja saivat osakseen valtavasti mediahuomiota. Williamin kerrotaan suhtautuneen tähän penseästi ja närkästyneen siitä, että hänen pikkuveljensä vaimoineen keräsi tieten tahtoen kruununperijää enemmän huomiota. 

– Williamilla on vahva kilpailuvietti, jopa mediahuomion suhteen, joten hän päätti leikkauttaa tukkansa dramaattisesti sängelle ennen kuin meni tapaamaan potilaita eräässä Lontoon sairaalassa. Hän tiesi pääsevänsä siten lehtien uutissivuille, Jobson kirjoitti kirjassaan. 

Kyseinen teema kuninkaallisten mediahuomiosta ja sen jakamisesta on ollut tapetilla viime vuosina runsaasti. Esimerkiksi Williamin ja Harryn isän kuningas Charlesin  on kerrottu aikoinaan kamppailleen median ja lehdistön huomiosta lastensa äitiä prinsessa Dianaa  "vastaan". 

Prinssi Williamin palattua töihin kuninkaallisfanit pistivätkin merkille myös sen, että prinssi Harry julkaisi samana päivänä sosiaalisessa mediassa liikuttavan videon promotoidakseen intohimoprojektiaan Invictus Gamesia. Tuolloin Harry sai puolestaan osakseen myös kritiikkiä kuninkaallisasiantuntijoilta siitä, että yritti mahdollisesti viedä huomion itseensä tietoisesti samana päivänä, kun William palasi omiin töihinsä. 

William ja Harry eivät tiettävästi ole puheväleissä keskenään. Välit ovat viilentyneet viilenemistään vuoden 2020 alusta lähtien, jolloin Harry ja Meghan jättivät kuninkaalliset velvollisuudet taakseen ja muutttivat Pohjois-Amerikkaan. Sittemmin pariskunta on yhdessä ja erikseen avautunut julkisesti useaan otteeseen kuninkaallisen elämänsä hankaluuksista sekä epävakaista suhteistaan kuninkaallisen perheen jäseniin. 

Lue myös:

    Uusimmat