Prinssin syytetään tappaneen yhden Euroopan suurimmista karhuista – epäillään maksaneen Arthur-karhun tappamisesta suojelualueella

Ympäristöjärjestön luovuttama kuva Arthur-karhusta.
Ympäristöjärjestön luovuttama kuva Arthur-karhusta.Agent Green
Julkaistu 07.05.2021 21:16
Toimittajan kuva
Hanna Vaittinen

hanna.vaittinen@mtv.fi

Romanian viranomaiset ovat käynnistäneet tutkinnan yhden Euroopan suurimman karhun tappamisesta.

Liechtensteinin 32-vuotiaan prinssi Emanuel von und zu Liechtensteinin epäillään ampuneen Arthur-karhun metsästysreissullaan maaliskuussa. Prinssi on maata hallitsevan prinssi Hans-Adam II:n veljenpoika.

Viranomaisten mukaan hänellä ei ollut lupaa karhun kaatamiseen, ja seurueen aseenkantoluvat ovat epäselviä.

Paikallinen ympäristöjärjestö Agent Green epäilee, että prinssille on myönnetty Romanian ympäristöministeriöstä lupa metsästää nuori naaraskarhu, joka oli hyökännyt maatiloille alueella ja tappanut kanoja.

Sen sijaan hän olisikin ampunut 17-vuotiaan Arthur-karhun, joka elää suojelualueella. Se tunnetaan yhtenä Euroopan suurimmista karhuista.

AP: Prinssi maksoi tappamisesta

Uutistoimisto AP sanoo nähneensä ministeriön dokumentit, joissa prinssille annetaan lupa metsästää naaraskarhu. AP:n mukaan prinssi olisi maksanut 7 000 euroa Arthur-karhun metsästyksestä ministeriölle.

Prinssi tai Romanian ympäristöministeriö eivät ole kommentoineet asiaa medialle.

Romaniassa niin kutsuttu "trophy hunting" eli trofeemetsästys metsästysmuiston vuoksi on laitonta. Karhuja voidaan kuitenkin tappaa, jos ne aiheuttavat uhkaa ihmisille tai omaisuudelle.

Tapaus on saanut suurta mediahuomiota Romaniassa.

Romanialaiset ovat täyttäneet prinssin perheelle kuuluvan Riegersburgin linnan arvosteluja esimerkiksi Tripadvisor -palvelussa negatiivisilla kommenteilla, ja palvelu on ottanut arvostelut pois käytöstä toistaiseksi.

2:06img

Susipartio on Suomen viranomaisten uusi täsmäase salametsästyksen torjunnassa

Lue myös: Surullinen takaisku sarvikuonoille – koronapandemia romahdutti salametsästyksen määrän Etelä-Afrikassa, mutta nyt se on jälleen kasvussa

Tuoreimmat aiheesta

Karhut