Puolalaisille rakennusmiehille tuomiot oululaismiehen puukotuksesta ja potkimisesta – video näyttää, miten tilanne eteni

Oulun käräjäoikeus antoi tuomion kesäkuussa Oulun Kaukovainion kaupunginosassa tapahtuneessa puukotustapauksessa, jossa oululaismiehelle aiheutui laajoja vammoja, kuten nenäluun murtuma, ilmarinta ja kuuden kylkiluun murtuma. Kolme puolalaista rakennustyömiestä sai tuomiot väkivaltarikoksista.

Pääsyytetty, vuonna 1995 syntynyt Sebastian Dziewanowski tuomittiin neljän vuoden ja kolmen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen tapon yrityksestä.

Kaksi muuta syytettyä, Krzysztof Ptak ja Gabriel Rapusta tuomittiin kahden vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä pahoinpitelystä. Tuomio ei ole lainvoimainen. Syytettyjen puolustus valittaa tuomioista hovioikeuteen.

Veitsi kylkeen, rengasraudalla päähän, potkimista ja lyömistä

Kesäkuun 15. päivänä Kaukovainiolla, kerrostalon tupakkapaikalla syntyi paikalla olleiden miesten kesken sanaharkkaa, jonka seurauksena päätuomittu, Dziewanowski, haki kaksi puolalaista kaveriaan asunnosta mukaansa. Hän kertoi kavereilleen, että häntä oli uhkailtu, ja otti veitsen mukaansa. 

Tilanne kärjistyi ulkona, jolloin Dziewanowski yritti tappaa oululaismiehen lyömällä häntä veitsellä aiheuttaen haavoja ranteeseen ja kylkeen. Tämän jälkeen Dziewanowski ja kaksi muuta puolalaismiestä pahoinpitelivät uhria potkimalla ja lyömällä häntä useita kertoja.

Täydennetty kello 14.38, syytettyjen puolustus valittaa tuomioista hovioikeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat