Toim. Kaarina Roininen
Pohja:
100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa
Päälle:
3-4 dl puolukoita (pakastepuolukat suoraan pakkasesta)
Pinnalle:
1/2 dl sulatettua margariinia tai voita
3/4 dl sokeria
1 1/2 dl kookoshiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten.
2. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito.
3. Levitä taikina voideltuun irtopohjaiseen vuokaan (halk. 24-25 cm).
4. Kaada päälle puolukat.
5. Sekoita sulatettuun rasvaan sokeri, kookoshiutaleet, vehnäjauhot ja vaniljasokeri.
6. Ripottele seos puolukoiden pinnalle.
7. Paista torttu 175 asteen lämmössä uunin alimmalla ritilätasolla 40-45 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa pietä se foliolla.