Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi on suominut loppulausunnossaan syyttäjiä siitä, että nämä valikoisivat esimerkiksi puhelinten telekuuntelutietoja ja argumentteja tarinaansa sopivalla tavalla.
- Olen käynyt (apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma) Kalskeen kanssa paljon samoissa koulutuksissa puhumassa. Olen hyväksynyt, että kun syyttämispäätös on tehty, niin syyttäjä on puolensa valinnut.
Leppiniemi ehti aamupäivällä teilata myös perusteet, joilla huumejutuissa annetaan tuomioita.
- Minusta on käsittämätöntä, että huumejutuissa ei tarvita takavarikkoa, ei havaintoa eikä myöntämistä, Leppiniemi sanoi.
Leppiniemi viittasi puheessaan aiemman tynnyrijutun tuomioon. Oikeuden mukaan tynnyreiden ulkoinen olemus, toimitustapa ja Suomeen saapumisen yhtäläisyydet sekä yhden tynnyrihuumejutussa tuomitun kertomus osoittavat, että kaikissa tynnyreissä on ollut hasista.
Syyttäjän mukaan Aarnio on organisoinut satojen kilojen huumekaupan masinoija, minkä Aarnio on kiistänyt.
Piikkiä KRP:n toiminnasta
Aarnion puolustus on jo pitkin oikeudenkäyntiä kyseenalaistanut keskusrikospoliisin tutkinnan objektiivisuuden jutussa.
Loppulausunnossa Leppiniemi otti esille KRP:n tutkijan, joka lähetti Malmin naiselle muun muassa "olet ihana" -viestin tämän vapauduttua tutkintavankeudesta.
KRP:n tutkija myönsi antaneensa Malmin naiselle muun muassa skootterin ja rahaa. Leppiniemi nosti esille, että kuulustelut hoitanut tutkija oli lähettänyt Malmin naiselle noin 780 tekstiviestiä ja Malmin nainen tutkijalle noin 900 viestiä.
Syyttäjä perusteli Malmin naisen esitutkintakertomuksen uskottavuutta eilen sillä, että Malmin nainen oli saanut tutkijan antamat etuudet vasta vapautumisensa jälkeen ja kertonut Aarnion roolista huumekaupassa jo ennen sitä.
Syyttäjä vaatii Aarniolle vähintään 11 vuoden vankeusrangaistusta törkeistä huumausaine- ja virkarikoksista aiemman Trevoc-haaran tuomion lisäksi.
Aarnion puolustuksen mukaan huumerikoksista ei ole näyttöä, mikä romuttaa myös syyttäjän muut vaatimukset.
- Kun ei ole näyttöä huumerikoksista, ei ole tietenkään näyttöä myöskään väitetylle peittelylle ja muille teoille, Leppiniemi sanoi.