Putin ja Macron neuvottelivat kuusimetrisen pöydän vastakkaisista päistä – tässä selitys

Ranskan ja Venäjän presidentit Emmanuel Macron ja Vladimir Putin keskustelivat tällä viikolla muun muassa Ukrainan kriisistä. Vaikka aiheet olivat vakavia, niin neuvotteluista julkisuuteen jaetuista kuvista yksi on herättänyt hilpeyttä.

Hieman koomisessakin kuvassa Putin ja Macron istuvat CNN:n mukaan kuusimetrisiksi arvioidun, kovin juhlallisen näköisen pöydän vastakkaisissa päädyissä.

Kremlin tapaamisessa käytetylle pöydälle on nyt löytynyt myös syy. Presidentti Macron nimittäin kieltäytyi Venäjän haluamasta koronavirustestistä.

– Emme voineet hyväksyä järjestelyitä, jotka olisivat mahdollistaneet lyhyemmän etäisyyden, Ranskan hallinnon tiedottaja kertoi.

Reutersin mukaan Macron kieltäytyi koronatestistä, koska ei halunnut venäläisten pääsevän käsiksi hänen DNA:hansa.

Ranskan hallinnon tiedottajan mukaan kyseinen tapaus ei ansaitse ”erinäisiin fantasioihin” kantaa ottamista.

Tiedottaja kuitenkin kertoi, että ongelmana olivat testiolosuhteet. Käytännössä Ranskaa tiedottajan mukaan huoletti esimerkiksi se, kuka tekisi testin ja kuinka testi tehtäisiin.

– Presidentillä on lääkäreitä, jotka määrittelevät hänen kanssaan ne säännöt, jotka voidaan hyväksyä. Siinä se, tiedottaja totesi.

CNN:n mukaan Venäjä on vahvistanut, ettei Macron suostunut Kremlin vaatimiin koronatestikäytäntöihin, jotka olisivat mahdollistaneet Macronin ja Putinin välille lyhyemmän välimatkan.

Presidenttien välisen tapaamisen jälkeen uutisoitiin, että Putin ja Macron olivat löytäneet jonkinlaisen yhteisymmärryksen, joka olisi mahdollistanut Ukrainan kriisin lievittämisen. Kremlin mukaan näin ei kuitenkaan tapahtunut.

Lue myös:

    Uusimmat