Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Saksan liittokansleri Angela Merkel ovat keskustelleet mahdollisuudesta tuottaa näissä maissa yhteistyönä koronarokotteita.
Johtajakaksikko pohti asiaa puhelimitse, ilmoitti Venäjän hallinto.
Esillä olivat koronaviruspandemian vastaiseen yhteistyöhön liittyvät asiat painopisteenään mahdollisen rokoteyhteistyön näkymät, Kreml lisäsi lausunnossaan.
Venäjällä on jo käytössä koronaa vastaan sen kehittämä Sputnik V -rokote. Saksalainen Biontech kehitti yhdessä yhdysvaltalaisen Pfizerin kanssa koronarokotteen, joka otettiin käyttöön muun muassa EU-maissa.
Lue myös: Vladimir Putin aikoo ottaa venäläisen Sputnik-koronarokotteen
Rokote samalla propagandavaltti?
Venäjä ilmoitti Sputnik V:n rekisteröinnistä jo elokuussa ennen suurten kliinisten tutkimusten alkua. Tämä on herättänyt huolta nopeutetusta menettelystä rokotteen kehittämisessä.
Sputnik-rokote on nimetty Neuvostoliiton aikaisen satelliitin mukaan. Jotkut kriitikot ovat luonnehtineet Sputnik V:tä työkaluksi Venäjän geopoliittisen vaikutusvallan vahvistamisessa.
Sputnikin valmistajan, valtion hallinnoiman Gamaleja-tutkimuskeskuksen johtaja Aleksandr Gintsburg sanoi tiistaina, että Sputnikilla on rokotettu Venäjällä yli miljoona ihmistä.
Britannialais-ruotsalainen lääkevalmistaja AstraZeneca ilmoitti joulukuussa kliinisestä tutkimusohjelmasta, jossa käytettäisiin sen kehittämän rokotteen ja venäläisen Sputnik V:n yhdistelmää. Nämä molemmat rokotteet käyttävät adenovirusvektoreita.