Venäjä sanoi keskustelevansa Syyrian uuden johdon kanssa tukikohtiensa kohtalosta.
Kreml on vahvistanut, että Syyrian syrjäytetty presidentti Bashar al-Assad on saanut Venäjältä turvapaikan.
Päätöksen turvapaikasta teki Venäjän presidentti Vladimir Putin.
– Tällaisia päätöksiä ei voida tehdä ilman valtion päämiestä. Tämä oli hänen päätöksensä, Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi toimittajille uutistoimisto Reutersin mukaan.
Kreml ei kuitenkaan suostunut edes vahvistamaan tai kieltämään maanantaina, että al-Assad olisi tällä hetkellä Venäjällä.
– Mitä al-Assadin olinpaikkaan tulee, minulla ei ole siitä mitään kerrottavaa, Peskov sanoi.
Venäläiset uutistoimistot raportoivat sunnuntai-iltana, että presidentti al-Assad ja hänen perheensä olisivat Moskovassa.
Kreml kertoi keskustelevansa Syyrian uuden johdon kanssa Venäjän armeijan kahdesta Syyriassa olevasta tukikohdasta. Kremlin mukaan vielä on liian aikaista kommentoida tukikohtien kohtaloa.
Tartusin laivastotukikohta sekä Hmeimimin lentotukikohta ovat Venäjän ainoat tukikohdat Välimeren alueella. Ilman niitä Venäjälle on vaikeaa ja kallista ylläpitää läsnäoloaan myös Afrikassa.
Lue myös: Putinin elintärkeät tukikohdat uhattuna – suostuuko Syyrian uusi valta sopuun pommittajansa kanssa?
Israel iski asevarastoihin Syyriassa
Pohjois-Syyriassa 11 siviiliä kuoli maanantaina Turkin tekemässä lennokki-iskussa, sanoi Syyrian sotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights -järjestö. Iskussa kuoli järjestön mukaan kuusi lasta. Uhrien kerrottiin kuuluvan samaan perheeseen. Isku osui asuintaloon kurdien hallussa olevalla alueella lähellä Ain Issan kaupunkia.
Israel teki puolestaan sunnuntaina ilmaiskuja Syyrian itäosissa sijaitseviin asevarastoihin ja asemapaikkoihin, järjestö kertoi.
– Israel on tehnyt ilmaiskuja asevarastoihin ja asemapaikkoihin, jotka kuuluivat entiselle hallinnolle ja Iranin tukemille ryhmille itäisessä Deir ez-Zorin maakunnassa, järjestön johtaja Rami Abdel Rahman sanoi uutistoimisto AFP:lle.
3:28
Israelin ulkoministeri Gideon Saar sanoi maan iskeneen Syyriaan estääkseen muun muassa kemiallisia aseita päätymästä äärijärjestöjen käsiin. Syyria on ihmisoikeusjärjestöjen mukaan käyttänyt kemiallisia aseita Syyriassa usean kerran yli 13 vuotta kestäneen sisällissodan aikana.
Saarin mukaan Israel on pyrkinyt tuhoamaan kemiallisten aseiden lisäksi pitkän kantaman ohjuksia sekä raketteja, jotta äärijärjestöt eivät saisi niitä haltuunsa.
Viikonloppuna Syyriassa presidentti Bashar al-Assadin hallinnon kaataneiden kapinallisten johdossa on aiemmin Isisiin sekä al-Qaida-verkostoon kuulunut Hayat Tahrir al-Sham -ryhmä. Mukana kapinallisten koalitiossa on myös muita sunniryhmiä, joita voi asiantuntijoiden mukaan luonnehtia äärikonservatiivisiksi tai islamistisiksi.
Israel vallannut Syyriasta puskurivyöhykkeen
Israelin maajoukot ovat ylittäneet demilitarisoidun vyöhykkeen Syyrian rajalla ja jatkaneet Syyrian alueelle, kertoi kaksi asiantuntijalähdettä New York Timesille.
Israel kertoi sunnuntaina, että sen armeija oli vallannut demilitarisoidun puskurivyöhykkeen. Israel viittasi Syyrian joukkoihin, jotka olivat Israelin mukaan jättäneet asemansa. 50 vuotta vanha sopimus demilitarisoidusta vyöhykkeestä ei siksi ole Israelin mukaan enää voimassa.
Israelin ulkoministeri Gideon Saar ilmoitti uutistoimisto AFP:n mukaan, että puskurivyöhykkeen haltuunotto on rajoitettu ja tilapäinen askel.
Israelin ja Syyrian välinen vyöhyke sijaitsee Syyrian alueella maan lounaiskulmassa.
YK:n turvallisuusneuvoston oli määrä pitää Venäjän pyynnöstä Syyriaa koskeva hätäkokous myöhään maanantai-iltana Suomen aikaan, kertoivat useat diplomaattilähteet uutistoimisto AFP:lle. Turvallisuusneuvoston oli lähteiden mukaan määrä kokoontua suljetuin ovin.