Rafael Nadal nuiji Björn Borgin pojan: "Valtava kunnia"

Pariisin olympialaisiin valmistautuva Rafael Nadal pelasi ensimmäisen kaksinpeliottelunsa sitten Ranskan avointen avauskierroksen, kun hän kaatoi Leo Borgin Ruotsin Båstadissa.

Nadal nuiji tennislegenda Björn Borgin pojan lukemin 6-3, 6-4 ja eteni Båstadin turnauksessa 16 parhaan joukkoon. Voitto ATP-rankingin sijalla 461 olevasta Borgista, 21, ei sinänsä ollut suuri merkkipaalu entisen maailmanlistan ykkösen uralla, mutta merkittävää oli Nadalin paluu kaksinpelikentiälle. Kyseessä oli Nadalin ensimmäinen kaksinpeliottelu hänen Alexander Zvereville Ranskan avoimissa toukokuussa kärsimänsä avauskierroksen tappion jälkeen. 

– Oli valtava kunnia pelata yhden lajimme historian suurimman legendan poikaa vastaan, Nadal sanoi ottelun jälkeen ja totesi kohteliaasti Borgilla olevan edessään upea tulevaisuus.

Vuoden 2023 vammojen takia käytännössä kokonaan pelaamatta ollut Nadal on tehnyt alkuvuoden aikana paluuta huipputennikseen vaihtelevalla menestyksellä. Parhaimmillaan hän eteni Madridin masters-tason turnauksessa 16 parhaan joukkoon.

– En ole pelannut juurikaan tennistä viime kuukausina, Nadal sanoi.

– Täyden katsomon edessä pelaaminen merkitsee minulle todella paljon. Se antaa energiaa jatkaa harjoittelua joka päivä. Olen pystynyt jatkamaan eteenpäin myös vaikeampina hetkinä taustajoukkojeni avulla, mutta tietysti faneilla on myös valtaisa vaikutus.

Nadal ei pelannut viime viikolla päättyneessä Wimbledonin turnauksessa. 38-vuotiaan espanjalaisen katse on suunnattu Pariisin olympialaisiin. Olympialaisten tennisottelut pelataan Roland Garros´n massakentillä, joilla Nadal kahminut ennätykselliset 14 Ranskan avointen mestaruutta.

Nadal voitti kaksinpelin olympiakultaa vuonna 2008 Pekingissä ja nelinpelin kultaa vuonna 2016 Rio de Janeirossa. Pariisissa Nadal osallistuu kaksinpelin lisäksi nelinpeliin juuri Wimbledonin voittoa juhlineen, itseään 17 vuotta nuoremman Carlos Alcarazin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat