Raikkaat hedelmäleivokset tehdään rapeasta kauramurotaikinasta. Murotaikinassa oleva kaura ja täytteen hedelmät tekevät tortusta sallitun herkun! Käyttämällä täytteeksi tuoresosetta – vauvan ruokaa tai itse soseutettua survosta – saat tortusta vielä raikkaamman.
Hedelmärahkatorttu tai -leivokset
- Kauramurotaikina-pohja:
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
- Kypsälle Kauramurotaikinapohjalle:
- 1–2 dl kirsikka-, aprikoosi tai rypälemehua
- 1–2 dl kirsikka-, aprikoosi- tai hedelmäsosetta (tai hilloa)
- Päälle:
- 1 tlk kuohukermaa tai vaahtoutuvaa kevyenpää (21%) kermavalmistetta (voi olla laktoositon)
- ½–1 dl sokeria
- ½–1 rkl vaniljasokeria
- 1 tlk maitorahkaa (voi olla laktoositon)
- 5–6 kpl luumuja tai satsumia
- Noin 300 g viinirypäleitä tai kirsikoita
- sitruunamelissan lehtiä
Sulata kauramurotaikina hieman levyt irralleen otettuina paketista; yhdessä paketissa on aina kaksi taikinalevyä. Painele taikinaa sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 25– 28 cm).
Tai jaa kumpikin sulanut taikinalevy kahdeksaan osaan ja painele taikinapalat folio-leivosvuokien pohjille ja reunoille, saat yhteensä 16 kpl leivospohjia.
Kypsennä torttupohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10 minuuttia, leivospohjia hieman lyhyemmän aikaa. Varo paistamasta liikaa! Jäähdytä pohjat.
Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja lisää rahka. Kostuta torttu tai leivospohjat hyvin. Levitä päälle hillo tai sose ja sen päälle kermarahka. Koristele kauniisti hedelmillä ja tuorein yrtein.
Vinkki: Voit lisätä sulaneeseen kauramurotaikinaan noin 1 rkl kaakaojauhetta ja ½–1 dl suklaarouhetta, sekoita se hyvin taikinan sekaan, niin saat suklaista murotaikinaa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy