Räikkönen: Itseluottamuksesta ei ole ollut kiinni

Formula ykkösten Ferrari-tallin Kimi Räikkönen katsoo eteenpäin Italian osakilpailun alla.

Viime viikonlopun Belgian GP päättyi Räikkösen osalta katkeraan keskytykseen johtopaikalta hieman ennen loppua. Sade sinkosi suomalaisen radalta, mutta vauhti siihen mennessä näytti kauden lamavaiheen olevan ohitettu. F2008 tottelee jälleen kuljettajaansa.

- Ei tässä itseluottamuksesta ole nämä hommat kiinni olleet, mutta onhan se mukavampi lähteä tähän viikonloppuun kun tietää, että auto pelaa paremmin. Se luonnollisesti harmittaa, että Belgiassa se yksi mutka meni vähän liian leveäksi, mutta siihen asti auto oli toiminut erittäin hyvin. Uskon, että se toimii täälläkin hyvin, Räikkönen sanoo Monzassa.

Suomalainen ei vaivaa päätään McLarenin Lewis Hamiltonin Belgiassa saamalla aikarangaistuksesta, joka vei britiltä GP:n voiton. Hamilton oikaisi radan ulkopuolelta ohittaessaan Räikköstä kilpailun loppupuolella. Rangaistuksen oikeellisuudesta on käyty paljon keskustelua.

- Niin siinähän on puhuttu siitä, että saiko hän etua sen mutkan oikaisemisesta ja tuomarit olivat sitä mieltä, että sai. Jos siinä mutkassa olisi ollut seinä vastassa, niin hän tuskin olisi päässyt sen mutkan jälkeen niin lähelle, että olisi onnistunut ohittamaan minut radan ensimmäisessä mutkassa. Siitä asiasta on nyt olemassa monta erilaista mielipidettä, mutta ne eivät muuta minun tilannettani mihinkään, joten sen jauhaminen on aika turhaa, Räikkönen kuittaa.

- Kaikki tietävät että jos oikaisusta hyötyy, saa siitä läpiajorangaistuksen. Nyt kun rike tapahtui viiden viimeisen kierroksen aikana, se rangaistus annettiin vasta kisan jälkeen.

Suomalaisille Italia on ollut karua maaperää voittojen suhteen, sillä yksikään ykkössija ei ole aikojen saatossa matkannut Pohjolaan. Italialaistallissa ajavalla Räikkösellä ei ole vastausta menestyksettömyyteen.

- Ei minulla mitään teoriaa siihen ole. Mahdollisuuksia on ollut, mutta onni ei ole ollut mukana. Toivottavasti tällä kerralla onnistuu, sillä onhan tämä meidän tallimme kotikisa ja siksi tavallista tärkeämpi. Huomenna me sen näemme miten pärjäämme muita vastaan. Kyllä meillä mahdollisuutemme on, Räikkönen toteaa.

Katso Netti-tv:stä:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat