Rakennustelineet romahtivat päiväkodin pihalle Helsingissä – vanhemmat saivat tiedon vaarasta päiviä myöhemmin

Päiväkoti Verkkosaaren pihalla Helsingissä tapahtui viime viikon perjantaina merkittävä vaaratilanne, kun rakennustelinenippu putosi nosturin ketjuista. 

Päiväkodin läheisellä Peabin työmaalla purettiin julkisivutelineitä ja toistaiseksi tuntemattomasta syystä nosturin ketjuista putosi yksi julkisivutelinenippu. 

– Nippu on pudonnut telineen reunalle, josta se on kimmonnut työmaa-aidan ja päiväkodin välissä olevalla jalkakäytäväosuudelle sekä päiväkodin pihaan, työmaan vastaava työnjohtaja Mikko Simolin kirjoittaa päiväkodin lasten vanhemmille jaetussa tiedotteessa. 

Päiväkoti Verkkosaari on mitoitettu 330 lapselle, mutta tapahtumahetkellä pihalla ei ollut ketään.

– Kaikeksi onneksi jalkakäytävällä eikä piha-alueella ole ollut yhtäkään ihmistä, niin henkilövaurioilta säästyttiin, Simolin jatkaa.

Tiedotteessa ei kerrota, mihin aikaan onnettomuus on tapahtunut.

Simolin kertoo tiedotteessa, että tapahtuman tutkinta on vielä kesken. Purkutapaa on nyt Simolinin mukaan muutettu siten että vastaavaa ei pitäisi päästä tapahtumaan

– Suoritamme jatkossa telinenippujen nostot päiväkodin hiljaisena hetkenä eli 11-13 välisenä aikana ja suljemme kulun jalkakäytävällä täksi ajaksi, Simolin kirjoittaa.

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan viivästynyt tiedottaminen tapahtuneesta ihmetyttää vanhempia. Tiedote tapahtuneesta lähetettiin sähköpostitse päiväkodin lasten vanhemmille vasta tiistaina.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat