Vasara putosi korkeuksista aivan jalankulkijan viereen päiväkodin portilla – työmaalla rytissyt aiemminkin

Helsinkiläisen päiväkodin viereisellä työmaalla tapahtui jälleen vaaratilanne Helsingin Verkkosaaressa.

Päiväkodille ja päiväkodin lasten huoltajille toimitetussa tiedotteessa käy ilmi, että asentajan vyöllä ollut vasara putosi eilisaamuna jonkinlaisen osuman seurauksena vasarapidikkeestä. Pudonnut vasara otti rakennustelineistä kimmokkeen lentäen jalkakäytävälle, tiedotteen mukaan vain noin puolen metrin päähän jalankulkijasta.

Onnettomuus tapahtui hieman kello kahdeksan jälkeen aamulla. Onnettomuuspaikka on päiväkodin portin välittömässä läheisyydessä.

Tiedotteessa kerrotaan, että julkisivutelineiden purkaminen keskeytettiin, telineitä purkanut työryhmä poistettiin välittömästi työmaalta ja telineet asetettiin käyttökieltoon.

Tiedotteen mukaan telinteet tullaan purkamaan vartioidulla ja suojatulla turva-alueella niin, että jalkakäytävä suljetaan kokonaan purkutöiden ajaksi.

Paikalla oli tehty telineillä uuden kerrostalon julkisivutöitä.

Turvallisuuspäällikkö: Kaikkia turvatoimia käytetty

Turvallisuuspäällikkö Marko Kilpeläinen Peab Oy:stä kertoo MTV Uutisille, että vasara putosi neljännestä kerroksesta, mikä tarkoittaisi, että vasara olisi pudonnut 8–10 metrin korkeudesta.

Kilpeläinen kertoo, että rakennusteline on lähes kiinni jalkakäytävässä, eli turva-aluetta ei olosuhteiden vuoksi ole liiemmin ollut. Jalkakäytävä on hänen mukaansa pidetty kuitenkin kaupungin toiveesta auki. Hän itse luonnehtii paikkaa ahtaaksi ja hankalaksi.

Kilpeläinen vakuuttaa, että paikalla oli käytetty kaikki mahdollisia varotoimia.

– Mutta yksittäinen vasaran putoaminen on vaikea estää tai ennakoida ilman kristallipalloa, hän sanoo.

Hän kuvailee tapahtunutta inhimilliseksi ja pitää valitettavana, että se pääsi käymään. Hän kertoo myös ymmärtävänsä vanhempien huolen.

Samalla aliurakoitsijalla toinenkin onnettomuus työmaalla

Kilpeläinen kertoo, että telineillä oli liikkunut aliurakoitsijan työntekijä. Urakoitsijaa on nyt vaihdettu ja työt keskeytetty. Hän arvioi, että telineet saadaan purettua joko loppuviikosta tai ensi viikon alussa.

Samalla työmaalla sattui onnettomuus myös viime kuussa. Kilpeläisen mukaan tuolloin oltiin nostamassa pieniä telineosia, kun nostotaso rikkoutui ja osa osista kimposi jalkakäytävälle. Kilpeläisen mukaan lisäksi muutama osa putosi päiväkodin reuna-alueelle.

Tapahtunut koski samaista urakoitsijaa kuin nyt tapahtunut vasaravälikohtaus. Silloin kyseiset työntekijät poistettiin työmaalta, kun nyt urakoitsija poistettiin työmaalta kokonaan.

Lue myös:

    Uusimmat