Rallitragedia Liettuassa – yksi katsoja kuoli, 14 loukkaantui

Baltian, Latvian ja Liettuan rallisarjojen päätösosakilpailu jouduttiin keskeyttämään perjantai-iltana sattuneen, kuolemaan johtaneen onnettomuuden jälkeen. Lauantain erikoiskokeet on peruttu, eikä kilpailua ajeta loppuun.

Koillisessa Liettuassa, Utenan kaupungin ympäristössä järjestetyssä rallissa sattui perjantai-iltana onnettomuus, joka uutissivusto Delfin mukaan johti 21-vuotiaan mieskatsojan kuolemaan ja 14 muun ihmisen loukkaantumiseen. Heistä seitsemän kuljetettiin sairaalaan hoidettavaksi. Yksi loukkaantuneista on alaikäinen.

Liettuan autourheiluliiton Facebookissa julkaiseman tiedotteen mukaan onnettomuuteen johtaneet syyt ovat vielä epäselviä. Mahdollista on, että se johtui ajovirheestä.

Varmaa on, että yksi autoista missasi jarrutuksen ja ajoi mutkan suoraksi. Auto päätyi kauemmas tieltä kuin oli osattu odottaa.

Delfin mukaan onnettomuuspaikassa oli alun perin ollut heinäpaaleja, mutta edellä menneet autot olivat siirtäneet niitä niin, ettei onnettomuuteen joutunut autokunta mahdollisesti huomannut mutkaa. Delfin haastattelemien silminnäkijöiden mukaan onnettomuuspaikka oli huonosti valaistu ja merkattu.

Kisan järjestäjä kiistää syytökset ja vakuuttaa toimineensa vaadittujen turvallisuustandardien mukaisesti.

Tulossivusto Ewrc-resultsin mukaan onnettomuus sattui rallin neljännellä, perjantain toiseksi viimeisellä erikoiskokeella. Kyseessä oli Utenan keskustassa ajettu reilun kahden kilometrin mittainen yleisö-ek. Onnettomuuteen joutunut autokunta oli sivuston mukaan latvialaiskaksikko Kristaps TelleKaspars Griva. He selvisivät turmasta tiettävästi ilman vammoja.

Poliisi on aloittanut tapauksen tutkinnan.

Lue myös:

    Uusimmat