Floridan poliisi on tutkinut hämärää kuolemantapausta, jossa nainen kuoli keihäsmäisestä sängyn kulmatolpan osumaan parisuhderiidan aikana, kertoo BBC.
Floridalainen Silvia Galva, 32, riiteli miesystävänsä kanssa pariskunnan yhteisessä kodissa Hallandale Beachilla, kun teräväpäinen tolppasängyn katkaistu kulmatolppa päätyi lävistämään Galvan rintakehän.
Poliisiraportin mukaan miesystävä irroitti tolppaa naisen rinnasta "toivoen, ettei se [vaurio] olisi liian paha". Sitten hän kutsui asunnossa olleen naispuolisen ystävänsä soittamaan ambulanssin.
Galva kuitenkin kuoli sairaalassa vammoihinsa.
Nyt poliisi selvittää, päätyikö sängynjalka naisen rintakehään vahingossa vai tahallaan, ja toivoo saavansa vastauksen perheen kodissa käytössä olleen Alexa-tekoälyn avulla.
Miesystävän asianajaja: Kyseessä on vahinko
Miesystävä on kertonut, että kyseessä oli traaginen tapaturma. Hän on kiistänyt syyllisyytensä murhaan, josta häntä syytetään.
Miehen mukaan hän oli nukkumassa, kun Galva oli rynnännyt huoneeseen ovet paukkuen. Galva oli rikkonut sängystä teräväpäisen jalan, ja se "päätyi hänen sisäänsä", miehen asianaja kertoi.
Miehen mukaan hän yritti vetää naista pois sängystä riidan aikana, kun oli kuullut napsahduksen. Sen jälkeen hän oli huomannut tolpan vahingoittaneen Galvaa. Hänen mukaansa Galva oli itse katkaissut kulmatolpan jo aiemmin.
– Hän yritti pelastaa Silvian elämää. Tämä oli nainen, jota hän rakasti, miehen asianajaja sanoo.
Älykaiuttimet nauhoittavat kodin ääniä
Pariskunnan kodissa oli käytössä Amazon-yrityksen Echo-kaiuttimet, joissa on käytössä virtuaaliavustaja Alexa.
Alexa on tekoäly, joka vastaa muun muassa käyttäjän äänikomentoihin. Tekoäly käytännössä kuuntelee jatkuvasti ympäristöään, koska sen pitää havaita, kun ihminen puhuu sille.
Poliisi toivoo, että ääninauha kohtalokkaista tapahtumista pariskunnan makuuhuoneessa olisi tallentunut Amazonin palvelimille.
BBC:n mukaan suurimmat älykaiutinvalmistajat kouluttavat tekoälyn aktivoitumaan tietyistä sanoista, kuten "Alexa" tai "Ok Google". Jos näitä avainsanoja ei esiinny, laitteen nauhoittama äänitallenne poistetaan.
Näitä avainsanoilla varustettuja nauhoituksia tallennetaan ja ne lähetetään yhtiölle, eli esimerkiksi Amazonille, Googlelle tai Applelle, jossa työntekijät kuuntelevat niitä.
Siitä ei kuitenkaan ole todisteita, että älykaiuttimet tallentaisivat jatkuvasti kokonaisia keskusteluja.
Viranomaisten mukaan Amazon on toimittanut heille useampia ääninauhoituksia, mutta ei ole kertonut enempää niiden sisällöstä.
Miehen puolustusasianaja on myös nauhoitusten hankkimisen puolella.
– Tavallisesti hyppisin ylös alas esittäen vastalauseita, mutta uskomme nauhoitusten auttavan meitä. Jos totuus paljastuu, se voi auttaa meitä, asianajaja sanoi.