Kauppojen hyllyt ovat nykyään täynnä lisäproteiinia rahkoista patukoihin. Kuka niitä tarvitsee?
– 95 prosenttia ihmisistä ei tarvitse lisäproteiinia, laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen kertoi Hyvää Elämää -ohjelmassa maaliskuun alussa.
Jäljelle jäävään viiteen prosenttiin lukeutuvat esimerkiksi kehonmuokkaajat.
– Jos tavoitteena on absoluuttisesti lihasmassan kasvattaminen bodauskisoja varten, niin sitä proteiinia kannattaa mättää paljon. Mutta kaikki muut, joilla on kohtuulliset kuntoilu- tai terveydenedistämistavoitteet, eivät kyllä tarvitse kauhean suuria määriä.
– Sitten osa väestöstä on kyllä sellaisia, jotka saavat aika vähän proteiinia. Keskeisimpänä ehkä yli 65-vuotiaat ihmiset, varsinkin, jos on muistisairauksia. Heillä proteiinin saanti on aivan liian pientä. Siinä väestöryhmässä pitäisi keskittyä proteiinitankkaukseen.
Entä tarvitseeko ”tosimies” punaista lihaa? Katso video ylhäältä.